Bulgaristan’da NATO Referandumu

Bulgar Ulusal Radyosu’nun (BNR) haberine göre, 240 üyeli parlamentoda sadece 12 milletvekili bulunduran Volya (İrade) Partisi, Bulgaristan’ın NATO’dan ayrılması için önerge verdi.

Volya Partisi lideri ve Bulgaristan Parlamentosu Başkan Yardımcısı Veselin Mareşki, 2019 yılında yapılacak Avrupa Parlamentosu (AP) seçimlerinde partisinin ana inisiyatifinin ülkenin NATO’dan ayrılması olacağını söyledi. Mareşki, “Bulgaristan’ın NATO’dan çıkması için referandum yapacağız.” dedi.

Ülkesinin NATO’dan çıkması için uğraşacaklarını kaydeden Mareşki, “Bizce NATO Bulgaristan’a katkı sağlamaz, tam tersine bizleri soyuyor. Şu anda ülkemiz, NATO’dan silah alımına yüklü miktarda para yatırmak zorunda. Parti olarak kesinlikle buna karşıyız.” diye konuştu.

Mareşki, NATO’nun, Avrupa Birliği’nin (AB) en yoksul üyesi Bulgaristan’a birkaç savaş uçağı hediye etmek yerine ülkeyi soymaya çalıştığı iddiasında bulundu.

Öte yandan, iktidardaki Bulgaristan’ın Avrupalı Gelişimi İçin Yurttaşlar (GERB) Partisi Parlamento Grubu Başkanı Tzvetan Tzvetanov, ülkesinin NATO’dan çıkmasının söz konusu olmadığını belirterek, “Bulgaristan’ın NATO’dan çıkması konusunda en ufak bir olasılık dahi görmüyorum.” dedi.

Tzvetanov, Bulgaristan’ın toprak bütünlüğünü sadece NATO’nun garantileyebileceğine ve ülkenin NATO’dan ayrılmasının hiçbir şekilde gündeme getirilip görüşülmeyeceğine vurgu yaptı.

 

 

Aybüke Rabia Halil

o-Staj 2018 AÇAM Stajyeri

Kaynakça:

 

 

 

 

 

Sosyal Medyada Paylaş

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanır. Yorum verilerinizin nasıl işlendiğini öğrenin.

Tarih:

Beğenebileceğinizi Düşündük
Yazılar

İran Savaşı Nasıl Bitirmeli? – M. Javad Zarif

Bu metin, “How Iran Should End the War: A...

Dünya ve Batı Enerji Açığının İkmalinde Yeni Ümit Afrika

9-12 Şubat 2026 tarihleri arasında G.Afrika’nın Cape Town şehrinde...

Afrika – ABD Ticari İlişkilerinde Yeni Durum ve Türkiye’nin Konumu

2025 Ocak ayında ABD Başkanlığını kazanan Donald Trump'ın görevi...

AB Genişleme Komiserinin Ankara Ziyareti: AB Rekabet Sürecine, Türkiye’nin Olası Katkıları

ABD Başkanı Trump’ın 2025 başında ikinci kez başkanlık görevine...