Avusturya’da Sosyal Yardımların Kısıtlanmasına Macaristan’dan Tepki

Avusturya’nın, Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelerden gelen işçilerin bu ülke dışında yaşayan çocuklarına yönelik yapılan yardımlarda yeni bir düzenleme hayata geçirerek, “aile yardımı” adı altındaki sosyal yardımları kısıtlama kararı almasına Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto, tepki gösterdi.

          Macar Haber Ajansı’ndan (MTI) edinilen bilgilere göre Bakan Szijjarto, Macar hükümetinin, Macarlara karşı atılan adımlarla her zaman mücadele edeceğini belirterek: “Avusturya önemli bir ortağımız. Birçok konuda müttefikiz ama Avusturya hükümetinin aile yardımı adı altındaki sosyal yardımları kısıtlama kararını almasının ülkede yaşayan Macarlara karşı yapılan haksızlık ve adaletsizliktir.’’ dedi.

          Bakan Peter Szijjarto, Avusturya’da yaşayan Macarların, vergilerini Avusturya vatandaşları gibi tam olarak ödemelerine rağmen, Macar vatandaşlarının daha az aile yardımı almalarının kabul edilemez olduğunu,  konunun aslında Avrupa’nın sorunu olduğunu ve Avrupa kurumlarının söz konusu hukuk ihlaline karşı harekete geçmesi gerektiğini savundu.

          Kadın, Aile ve Gençlik Bakanı Juliane Bogner-Strauss, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, aile yardımı olarak bilinen sosyal yardımın, üye ülkelerin durumuna göre kısıtlama yapılacağını kaydetti. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Norbert Hofer de yurt dışında yaşayan yaklaşık 132 bin çocuğa Avusturya’dan düzenli olarak yardım yapıldığını anımsatarak, düzenlemenin AB yasalarıyla uyumlu olduğunu ileri sürdü.

Avusturya dışında yaşayan çocuklara yapılan yardımların kısıtlanmasına yönelik düzenlemenin 2019’un başında hayata geçmesi bekleniyor.

Halil ÇANKAYA

o-Staj 2018 AÇAM Stajyeri

Kaynak:

 

 

 


TUİÇ Akademi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Sosyal Medyada Paylaş

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanır. Yorum verilerinizin nasıl işlendiğini öğrenin.

Tarih:

Beğenebileceğinizi Düşündük
Yazılar

Yapay Zekanın Gelişim Hızını Kontrol Etmeliyiz

Yapay Zekanın Gelişim Hızını Kontrol Etmeliyiz başlıklı bu yazı...

Yugoslavya’dan Uzun Yaşayan Komünistler Üzerine: İnançlar Eskidiğinde Onlardan Vazgeçmek Gerekir

Bu yazı, Haris Imamović tarafından kaleme alınmış ve özgün...

Afro-Avrasya Yüzyılı

Afro-Avrasya Yüzyılı, Doç. Dr. Hakan Arıdemir. Uluslararası sistemde büyük...

Sırbistan Ratko Mladić’i Ne Zaman İktidardan İndirecek?

Bu yazı, Tomislav Marković tarafından kaleme alınmış olup özgün...