Türkmenistan Cumhurbaşkanı ve Katar Eğitim, Bilim ve Sosyal Kalkınma Fonu Başkanı, İşbirliğinin Yönlerini Tartışıyor

 Türkmenistan Cumhurbaşkanı Gurbanguly Berdimuhamedov, Katar’ın Eğitim, Bilim ve Sosyal Kalkınma Fonu (Katar Vakfı) Şeyh Hind Bint Hamad Al-Thani ile toplantı yaptı. Konuk, Türkmen Lideri tebrik etti.

 Katar Vakfı ile “insan potansiyeline” yapılan yatırımlar ve yenilikçi eğitim modelinin oluşturulması ile ilgili birçok projeye sahip olan ortaklığın fırsatları hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Cumhurbaşkanı Gurbanguly Berdimuhamedov, Türkmenistan’ın özellikle Arapça konusuna büyük önem vermesi nedeniyle bu konuda eğitim alanının genişletilmesi gerektiğini belirtti. Devlet başkanı, Türkmenistan’ın, Katar’ın ülkedeki ünlü uluslararası üniversitelerin şubelerini kurma tecrübelerinden ilham aldığını da belirtti.

 Cumhurbaşkanı Gurbanguly Berdimuhamedov, Türkmenistan’daki tıp merkezleri ile Katar’daki tıp merkezleri arasındaki ilişkilerin genişlemesi için konuştu. Cumhurbaşkanı, Katar Vakfı heyetini, ayrıca özel projeleri hakkında ayrıntılı bir tartışma için Türkmenistan’ı ziyaret etmeye davet etti.

Şeyma Doğan – AVRAM Stajyer

Editör – Ayşe Enise Muş

Kaynak:


TUİÇ Akademi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Sosyal Medyada Paylaş

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanır. Yorum verilerinizin nasıl işlendiğini öğrenin.

Tarih:

Beğenebileceğinizi Düşündük
Yazılar

AB’nin Yeni Endüstriyi Teşvik Düzenlemesi Kapsamında Türkiye’nin Konumu

2020’li yılların başlangıcından bu yana değişik gerekçelerle, üretim, istihdam...

Bosna Srebrenitsa Soykırımı’nı Anarken Yeniden Canlandırılan İslamofobik Söylemler Yeni Bir Tehlike Yaratıyor

Bu makale, Ehlimana Memišević tarafından kaleme alınmış ve 10...

Srebrenitsa’ya Dair Hatıralarım: Taş Kesilmiş Acıdan Hayatın Zaferine

Bosna Hersek Reis-ül Uleması Husein Kavazovic AVAZ gazetesinde Srebrenitsa'ya...

Ankara Zirvesi ve NATO 3.0: İttifakın Yeni Stratejik Kimliği

8 Temmuz 2026 tarihli Ankara Zirvesi Bildirisi, NATO’nun yalnızca...