Rusya, Mısır’a 20 Milyon Dolarlık Sanayi Bölgesi Açıyor.

 Rus işadamı ve Moskova Teknokentin Genel Müdürü İgor İvaşenko, Mısır’ın Başkenti Kahire’de düzenlenen proje sunumu sırasında, “Projenin özel yatırımcıların ilgisini çekeceğini düşünüyoruz. Başta lojistik olmak üzere birçok alandan yatırımcılar şimdiden bu projeye ilgi gösteriyor” diye açıkladı.

 Port Said kentinin doğusunda yer alacak sanayi bölgesi projesinin özel yatırımlar sayesinde 3 aşamada hayata geçirileceğini anlatan İvaşenko, Kahire’de sanayi altyapısının yanında, yaşam için tüm koşullar yaratılacağını, yerleşim ve dinlenme bölgeleri yapılacağını belirten sözlerine projenin büyük oranda Mısırlılar için yapıldığını da ekledi. Ayrıca İvaşenko, çoğu yerel sakinler olmak üzere 25 bin kişiye istihdam sağlanacağını belirtti.

 Mısır’daki sanayi bölgesine yatırım yapacak şirketlere garantiler ve avantajlı kredilerin sağlanacağını açıklayan Rusya İhracat Merkezi Başkanı Pyotr Fradkov, daha fazla Rus-Mısır ortak projelerin oluşturulması ve bu projelere üçüncü tarafların çekilmesi gerektiğini söyledi.

Esra Değirmencioğlu – AVRAM Stajyer

Editör – Ayşe Enise Muş

Kaynak:


TUİÇ Akademi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Sosyal Medyada Paylaş

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanır. Yorum verilerinizin nasıl işlendiğini öğrenin.

Tarih:

Beğenebileceğinizi Düşündük
Yazılar

Savaşın Sisi: Güç Sarhoşluğu Neden Hep Yanıltır?

Savaşın öngörülemezliği, savaş yanlısı siyasete karşı en güçlü argümandır....

Ankara 2026 NATO Zirvesi ve Afro-Avrasya’nın Yükselen Jeopolitiği

Atlas: TUİÇ Akademi'de bu hafta tek bir soru var:...

Orta Güç Yanılsaması: Tarafsız Kalmak Artık Bir Seçenek Değil

Orta Güç Yanılsaması Yazar Hakkında Bu yazı The Middle Power Delusion...

Trump Hatasını Kabul Etmeli

Trump hatasını kabul etmeli. İran savaşı açıkça bir yanlıştı....