Panama’da İklim Değişikliği Forumu

Panama, iklim değişikliğiyle mücadele ile ilgili adımlar atmaya hazırlanırken, ülkede korunması gereken birkaç  doğal  alan yönetim planından eksiktir. Geçtiğimiz pazartesi günü, Panama’da “İklim Değişikliği’nden  Zorluklar ve Fırsatlar” adlı bir forum düzenlendi. Etkinliğe, çevre bakanı ve Uluslararası Sürdürülebilir Kalkınma Merkezi, Panama Kanalı ve Latin Amerika Kalkınma Merkezinin temsilcileri de katıldı.

Ülkede korunan 121 alan var fakat bunlardan sadece 23’ünün yönetim planı mevcut. Konuyla ilgili Çevre Bakanı Emilio Sempris, pazartesi günü forumda yaptığı açıklamada, “Bu gecikmeyi gidermek gidermek zorundayız, bu da mevcut hızı düzenlemeyi gerektiriyor.” dedi.  İnsanları ormanla daha yakın konuma getirmek için Milli Park Egemenliği ile ilgili bir anlaşma imzalamayı planladıklarını belirten Sempris, sözlerine bunun Panama’nın iklim değişikliğiyle pratik düzeyde mücadele ettiğine dair açık bir mesaj göndereceğini de ekledi.

Sempris, Çevre Bakanlığının, korunan alanların önemli turistik alanlar olduğu bir model olarak kullanmayı amaçladığını söyledi. Bakanlık, ulusal parkları turist gelirleriyle korumayı hedefleyen bir sistemin geliştirilmesi için, geçtiğimiz aralık ayında Panama’da ki birçok milli parka giriş ücretini kaldırmıştı.  Bu adım ekoturizmi artırmaya yönelik olarak, ekosistemin karşılaştığı zorlukları da göz önünde tutacak.

Merve ÜN
o-Staj 2018 LATAM Stajyeri

Kaynakça:


TUİÇ Akademi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Sosyal Medyada Paylaş

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanır. Yorum verilerinizin nasıl işlendiğini öğrenin.

Tarih:

Beğenebileceğinizi Düşündük
Yazılar

Bir Sonraki Küresel Ekonomik Kriz Çin Kaynaklı Olabilir

Aşırı Kapasite Nasıl Sona Erer? Michael B. G. Froman Eylül/Ekim 2026Bu...

AB’nin Yeni Endüstriyi Teşvik Düzenlemesi Kapsamında Türkiye’nin Konumu

2020’li yılların başlangıcından bu yana değişik gerekçelerle, üretim, istihdam...

Bosna Srebrenitsa Soykırımı’nı Anarken Yeniden Canlandırılan İslamofobik Söylemler Yeni Bir Tehlike Yaratıyor

Bu makale, Ehlimana Memišević tarafından kaleme alınmış ve 10...

Srebrenitsa’ya Dair Hatıralarım: Taş Kesilmiş Acıdan Hayatın Zaferine

Bosna Hersek Reis-ül Uleması Husein Kavazovic AVAZ gazetesinde Srebrenitsa'ya...