Kaddafi Yanlıları Bombalamaya Devam Ediyor

Kaddafi Yanlıları asilerin Cuma günü ele geçirdikleri Ras Lanuf’a yeni hava saldırısı düzenledi. AP ve AFP haber ajans muhabirlerinin savaş uçaklarından füzeler atıldığını belirttiler. Muhabirlerin elinde henüz ölü ya da yaralı olduğuna dair bir bilgi mevcut değil.

Asilerin temsilcisi geçen yaptığı açıklamada, Kaddafi’nin temsilcilerinden Kaddafi’nin ülkeyi terk ediş koşullarını görüşmek için teklif alındığını fakat bu teklifin ret edildiğini söyledi. Kaddafi tarafından henüz bu iddiaya cevap gelmedi. Fakat Libya lideri bugüne değin televizyonlardan yaptığı açıklamalarda iktidarını asla devretmeyeceğini söyleyerek, muhalefeti yenilgiye uğratacağını vaat etti.

Uçuşa Yasak Bölge

Kaddafinin savaş uçaklarıyla asileri vurması uluslararası camiasını harekete geçirdi. Uluslararası arenada ‘uçuşa yasak bölge’ oluşturulması planlarına hız kazandırdı.  İngiltere ve Fransa bu konuda BM Güvenlik Konseyine taslak sunmaya hazırlanıyor. Konu, perşembe günkü NATO Savunma Bakanları toplantısında da ele alınacak. Körfez bölgesindeki Arap ülkeleri uçuşa yasak bölge fikrine destek verdiklerini duyurdu. İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague, uçuşa yasak bölge kararı için Afrika ve Arap ülkelerinin vereceği desteğin hayati önemde olduğunu söyledi.

NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen de, uçuşa yasak bölge için bir BM kararı gerektiğini belirtti.

(tuicakademi, bbc)


TUİÇ Akademi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Sosyal Medyada Paylaş

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanır. Yorum verilerinizin nasıl işlendiğini öğrenin.

Tarih:

Beğenebileceğinizi Düşündük
Yazılar

Savaşın Sisi: Güç Sarhoşluğu Neden Hep Yanıltır?

Savaşın öngörülemezliği, savaş yanlısı siyasete karşı en güçlü argümandır....

Ankara 2026 NATO Zirvesi ve Afro-Avrasya’nın Yükselen Jeopolitiği

Atlas: TUİÇ Akademi'de bu hafta tek bir soru var:...

Orta Güç Yanılsaması: Tarafsız Kalmak Artık Bir Seçenek Değil

Orta Güç Yanılsaması Yazar Hakkında Bu yazı The Middle Power Delusion...

Trump Hatasını Kabul Etmeli

Trump hatasını kabul etmeli. İran savaşı açıkça bir yanlıştı....