Kaddafi Bingazi’ye İlerliyor

Libya’da hükümet güçleri ile muhalif güçler arasındaki çatışmalar sürerken, Kaddafi’ye bağlı güçler, günlerdir muhalif güçlerinin hakim olduğu Bingazi şehrinin dış mahallelerine ulaştığı bildirildi.

Gün boyu muhaliflerin kontrolündeki kentleri geri almak için saldırılarda bulunan Kaddafi’ye bağlı güçler, Ecdbiye’den sonra kentin kuzeyindeki büyük Zuveytina petrol terminalinin kontrolünü de ele geçirdiği bildirildi. Ayrıca muhaliflerin kalesi olan Bingazi’nin dış mahallelerine ulaştığını duyuruldu.

Kaddafi’ye bağlı hükümet güçler dün sabah Msrata kentine tanklar ve ağır silahlarla saldırı düzenlemiş ve 11 kişi hayatını kaybetmişti. Libya devlet televizyonu Misrata’nın kontrolünün tamamen hükümet güçlerine geçtiğini duyurdu. Ordudan yapılan açıklamada, halka, isyancıların bulunduğu yerlerden uzak durmalarını ve bu alanların gece yarısına kadar boşaltılması çağrısında bulundu.

Ayrıca Bingazi’yi silahlı çetelerden temizlemeye gidildiği belirtildi. Kaddafi’nin oğlu Seyfülislam, dün öğlen saatlerinde ülkenin en büyük ikinci kenti Bingazi’yi 48 saat içinde ele geçireceklerini söylemişti.

Öte yandan Kaddafi, Fransız Le Figaro gazetesine verdiği demeçte, muhalifleri “El Kaide ajanlarına” benzetti. Muhaliflerle müzakere edip etmeyeceğine ilişkin soru üzerine, “Onlar diyalog edilebilecek kişiler değil çünkü El Kaide kimseyle diyaloga girmez. Eğer dünya El Kaide ile konuşmak istiyorsa, El Kaide’nin lideri Usame Bin Ladin ile diyaloga girmeli” dedi.

(tuicakademi-ntvmsnbc)


TUİÇ Akademi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Sosyal Medyada Paylaş

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanır. Yorum verilerinizin nasıl işlendiğini öğrenin.

Tarih:

Beğenebileceğinizi Düşündük
Yazılar

Bosna Srebrenitsa Soykırımı’nı Anarken Yeniden Canlandırılan İslamofobik Söylemler Yeni Bir Tehlike Yaratıyor

Bu makale, Ehlimana Memišević tarafından kaleme alınmış ve 10...

Srebrenitsa’ya Dair Hatıralarım: Taş Kesilmiş Acıdan Hayatın Zaferine

Bosna Hersek Reis-ül Uleması Husein Kavazovic AVAZ gazetesinde Srebrenitsa'ya...

Ankara Zirvesi ve NATO 3.0: İttifakın Yeni Stratejik Kimliği

8 Temmuz 2026 tarihli Ankara Zirvesi Bildirisi, NATO’nun yalnızca...

Çin Faktörü: Türkiye’nin NATO’ya Girişinden NATO’daki Geleceğine

Türkiye’nin NATO üyeliği çoğu zaman Sovyet tehdidi, Truman Doktrini...