İsrail’in Ruhani’ye Bakış Açısı:’’Gülümse ve Bomba Üret’’

İran İslam Devrimi’nin 7.cumhurbaşkanı olarak göreve gelen Hasan Ruhani hakkında Netanyahu, Hasan Ruhani’nin samimi olmadığını ve dünyanın bu lidere güvenmemesi gerektiğini belirtti.

 

CBS televizyonun yaptığı röportajda İran’ın Ahmedinejad dönemindeki sert politikalardan sonra göreve gelen Ruhani için ‘’kuzu kılığındaki kurt’’ olarak nitelendirdi.

Netanyahu, Ahmedinejad’ı kurt olmakla eleştirmesine rağmen kendisinin de kuzu kılığındaki kurtluk yaptığını ve yeni stratejinin ‘’gülümse ve bomba üret’’ olduğunu söyledi.

İran’ın nükleer silah üretme politikasını değiştirmediğini ve yeni liderle birlikte yaratılan ılımlı havayı ise‘’göz boyama’’ olarak değerlendirdi. Dünya’yı ise daha sert yaptırımlar ve askeri eylem tehditleriyle İran’a baskı yapmaya çağırdı.

Ruhani ise uluslararası kamuoyuna İran’ın nükleer programının herkese açık olduğunu ve uluslararası kuralların çizdiği sınırlara göre yürütüldüğünü açıklamıştı.

(TUİÇ Akademi,CnnTürk)

Melda Vatancı

TUİÇ Stajyeri

 


TUİÇ Akademi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Sosyal Medyada Paylaş

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanır. Yorum verilerinizin nasıl işlendiğini öğrenin.

Tarih:

Beğenebileceğinizi Düşündük
Yazılar

Bir Sonraki Küresel Ekonomik Kriz Çin Kaynaklı Olabilir

Aşırı Kapasite Nasıl Sona Erer? Michael B. G. Froman Eylül/Ekim 2026Bu...

AB’nin Yeni Endüstriyi Teşvik Düzenlemesi Kapsamında Türkiye’nin Konumu

2020’li yılların başlangıcından bu yana değişik gerekçelerle, üretim, istihdam...

Bosna Srebrenitsa Soykırımı’nı Anarken Yeniden Canlandırılan İslamofobik Söylemler Yeni Bir Tehlike Yaratıyor

Bu makale, Ehlimana Memišević tarafından kaleme alınmış ve 10...

Srebrenitsa’ya Dair Hatıralarım: Taş Kesilmiş Acıdan Hayatın Zaferine

Bosna Hersek Reis-ül Uleması Husein Kavazovic AVAZ gazetesinde Srebrenitsa'ya...