İsmet Yılmaz Kosova’da

Türk Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın resmi davetli olarak bugün Kosova’ya gideceği öğrenildi. İki günlük resmi ziyaret için Kosova’ya gelecek olan Bakan İsmet Yılmaz’ın ilk önce Priştine’de Kosova Güvenlik Gücü(KGG)Bakanı Agim Çeku ile görüşeceği ve ardından İki bakanın saat 11:00’de ortak basın açıklaması yapacakları ifade edildi.

Türk Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın KGG Bakanı Agim Çeku ile görüştükten sonra saat 11:30’da yeni hükümet binasında Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar ile görüşeceği, Saat 14:20 gibi başkanlık makamına geçerek burada Kosova Meclis Başkanı Jakup Krasniqi ile bir araya geleceği belirtildi. Ayrıca Kosova Başbakanı Hashim Thaçi ile de görüşeceği bilgiler arasında.

Bu görüşmelerin yanısıra Kosova Kültür, Gençlik ve Spor Bakanı Memli Krasniqi ve Makedonya Kültür Bakanı Elizabeta Kančeska-Milevska arasında kültür alanında işbirliği anlaşması imzalanacağı, Kosova Ekonomik Kalkınma Bakanı Besim Beqaj, Kalkınma ve Yeniden Yapılanma Avrupa Bankası Başkanı Suma Chakrabarti ile görüşeceği öğrenildi.

 Türk Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın Priştine ziyaretinin ardından ise Prizren’e giderek burada Yunus Emre Türk Kültür Merkezi’nde sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile bir araya gelecek.

Kosova’ya ilk kez gidecek olan İsmet Yılmaz resmi ziyaretlerinin ardından Prizren’de Sultan Murat Türbesi ile diğer tarihi ve turistik yerleri gezeceği ve 9 Şubat 2013’te Türkiye’ye döneceği öğrenildi.

(TUİÇ Akademi,kosovaport,kosovahaber,www.msb.gov.tr)

Gül Muriç

TUİÇ Stajyeri


TUİÇ Akademi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Sosyal Medyada Paylaş

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanır. Yorum verilerinizin nasıl işlendiğini öğrenin.

Tarih:

Beğenebileceğinizi Düşündük
Yazılar

Bosna Srebrenitsa Soykırımı’nı Anarken Yeniden Canlandırılan İslamofobik Söylemler Yeni Bir Tehlike Yaratıyor

Bu makale, Ehlimana Memišević tarafından kaleme alınmış ve 10...

Srebrenitsa’ya Dair Hatıralarım: Taş Kesilmiş Acıdan Hayatın Zaferine

Bosna Hersek Reis-ül Uleması Husein Kavazovic AVAZ gazetesinde Srebrenitsa'ya...

Ankara Zirvesi ve NATO 3.0: İttifakın Yeni Stratejik Kimliği

8 Temmuz 2026 tarihli Ankara Zirvesi Bildirisi, NATO’nun yalnızca...

Çin Faktörü: Türkiye’nin NATO’ya Girişinden NATO’daki Geleceğine

Türkiye’nin NATO üyeliği çoğu zaman Sovyet tehdidi, Truman Doktrini...