İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson Macaristana Resmi Ziyarette Bulundu

Macaristan’a resmi ziyarette bulunan İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson,  mevkidaşı Peter Szijjarto ile bugün ortak basın toplantısında bir araya geldiler.

Bakan Johnson yaptığı açıklamada;‘’Macaristan İngiltere’nin en önemli müttefiklerinden biridir, ikili ilişkilerimiz çok yakın ve iki ülke pek çok konuda müşterek.’’ ifadelerini kullandı. İki mevkidaşın gerçekleştirmiş olduğu toplantıda, İngiltere’nin Akdeniz’de doğalgaz arama çalışmalarına, Birleşmiş Milletler(BM)’in sığınmacı krizi ve Avrupa Birliği(AB) ile Birleşik Krallık arasında yürütülen ayrılık(Brexit) müzakereleri değerlendirildi.

İngiliz Bakan Johnson, Akdeniz’de doğalgaz arama çalışmaları ve bu yönde Türkiye’nin izlemiş olduğu politikalardan bahsederek, “Bizim Kıbrıs konusunda izlediğimiz politika çok açık. Bu olaylarda(doğalgaz arama çalışmaları) Kıbrıs’ta ve Kıbrıs konusunda çözüme varılmasının ne kadar önemli olduğunu gösteriyor.” dedi. Geçen yıl Kıbrıs görüşmelerinde nihai kararın verilemediğini de hatırlattı.

Szijjarto ise Birleşmiş Milletler(BM)’in sığınmacı krizinin çözümü için hazırladığı taslağı tenkit ederek, ”Macaristan’a göre bu taslak aşırı derece göçmenlik taraftarı. Biz bunu değiştirilmesini, göçmenlik karşıtı bir taslağın kabul edilmesini istiyoruz. Hiç kimseye, ülkenin egemenliğini ve Macarların güvenliğini hiçe saymasına izin vermeyeceğiz.” diye konuştu.

Sjijjártó, Macar hükümetinin İngiltere’de yaşayan Macarların haklarının korunmasını öncelik olarak gördüğüne de dikkat çekti. Bakan, Brexit ile müzakerelerin sona ermesiyle AB ve İngiltere arasında adil bir anlaşmaya varılması gerektiğini söyledi.

Halil ÇANKAYA
o-Staj 2018 AÇAM Stajyeri

Kaynakça:


TUİÇ Akademi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Sosyal Medyada Paylaş

Sabri Versan
Sabri Versan
Editör Dokuz Eylül Üniversitesi İstatistik Girişimci

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanır. Yorum verilerinizin nasıl işlendiğini öğrenin.

Tarih:

Beğenebileceğinizi Düşündük
Yazılar

Yapay Zekanın Gelişim Hızını Kontrol Etmeliyiz

Yapay Zekanın Gelişim Hızını Kontrol Etmeliyiz başlıklı bu yazı...

Yugoslavya’dan Uzun Yaşayan Komünistler Üzerine: İnançlar Eskidiğinde Onlardan Vazgeçmek Gerekir

Bu yazı, Haris Imamović tarafından kaleme alınmış ve özgün...

Afro-Avrasya Yüzyılı

Afro-Avrasya Yüzyılı, Doç. Dr. Hakan Arıdemir. Uluslararası sistemde büyük...

Sırbistan Ratko Mladić’i Ne Zaman İktidardan İndirecek?

Bu yazı, Tomislav Marković tarafından kaleme alınmış olup özgün...