Hollanda’da İslamofobik Saldırıların Sonu Gelmiyor

Adını sık sık İslamofobik saldırılar ile duyduğumuz Hollanda’da sular bir türlü durulmuyor. 2018’in başlarında Hollanda’nın Zaandam kentinde Türk ailelerin evine İslamofobik ifadeler içeren tehdit mektubu bırakılmış ve bir daha camiye gittikleri takdirde ölümle tehdit edilmişlerdi. Yine 2018’in Ocak ayının sonuna doğru Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da, İslam karşıtı ırkçı bir grup, Emir Sultan Camisi’nin giriş kapısına kafası kesilmiş bir insan maketi bırakmış ve İslam düşmanlığı ve ırkçı ifadeler içeren yazılar asılmıştı.

Bu sefer de Hollanda’nın Flevoland eyaletindeki Emmeloord kasabasında, iki genç 14 yaşındaki başörtülü kız çocuğunu başörtüsünü çıkarmadığı için darp ettiler. Saat 15.45 civarında okuldan ayrılıp bisikletle evine gitmeye çalışan başörtülü kız çocuğunu darp eden 18 yaşında oldukları ve her ikisinin de sarı saçlı ve kısa siyah ceketli olduğu öğrenilen iki genci emniyet güçleri her yerde arıyor.

Kız çocuğu vermiş olduğu ifade de 18 yaşlarında olan iki gencin kendisine başörtüsünü çıkarmasını söylemesi üzerine kendisinin bunu reddedip yoluna devam etmesi sonucu saldırganlar kullanmış olduğu bisikletini yere düşürerek kafasına ve beline bir süre tekme atarak olay yerinden uzaklaştığını söyledi. Yaşanan bu olaydan sonra evine giden genç kız, polisi arayarak şikayetçi oldu.

Hastaneye kaldırılan küçük kız çocuğunun vücudunda çürük ve morluklar olduğu ve küçük çaplı beyin sarsıntısı geçirdiği bildirildi.

Halil ÇANKAYA
o-Staj 2018 AÇAM Stajyeri

Kaynakça:


TUİÇ Akademi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Sosyal Medyada Paylaş

Sabri Versan
Sabri Versan
Editör Dokuz Eylül Üniversitesi İstatistik Girişimci

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanır. Yorum verilerinizin nasıl işlendiğini öğrenin.

Tarih:

Beğenebileceğinizi Düşündük
Yazılar

Yapay Zekanın Gelişim Hızını Kontrol Etmeliyiz

Yapay Zekanın Gelişim Hızını Kontrol Etmeliyiz başlıklı bu yazı...

Yugoslavya’dan Uzun Yaşayan Komünistler Üzerine: İnançlar Eskidiğinde Onlardan Vazgeçmek Gerekir

Bu yazı, Haris Imamović tarafından kaleme alınmış ve özgün...

Afro-Avrasya Yüzyılı

Afro-Avrasya Yüzyılı, Doç. Dr. Hakan Arıdemir. Uluslararası sistemde büyük...

Sırbistan Ratko Mladić’i Ne Zaman İktidardan İndirecek?

Bu yazı, Tomislav Marković tarafından kaleme alınmış olup özgün...