Hamas’tan İsrail’e Yeşil Işık

Hamas örgütünün ateşkes koşullarını açıklayan sözcü İsmail Rdıvan, İsrail, Gazze’ye hava saldırılarını düzenlemediği takdirde, Gazze’den İsrail’e yönelik roket ve havan topu ateşinin durdurulacağını ve bu şekilde İsrail’in de bağlı olduğu sürece, Gazzeli militanların ateşkese uyacaklarını ifade etti.

Ayrıca Filistin’de yaşanan bir diğer gelişme ise, bir yıllık aranın ardından Filistin lideri Mahmud Abbas’la Hamas’ın üst düzey yetkililerinin görüşmesiydi. Taraftar, Ramallah’taki başkanlık konutunda bir araya geldi.

Abbas, El Fetih ile Hamas arasında birlik sağlanmasının, bağımsız bir Filistin devleti kurma yolunda, son derece önemli olduğunu da sözlerine ekledi. Görüşmede bu konulardan hariç, Mahmud Abbas’ın Gazze’ye gerçekleştirmesini planladığı ziyaret de konuşulan konular arasında yer aldı.

(tuicakademi — ntvmsnbc) // Fatih ÇAM


TUİÇ Akademi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Sosyal Medyada Paylaş

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanır. Yorum verilerinizin nasıl işlendiğini öğrenin.

Tarih:

Beğenebileceğinizi Düşündük
Yazılar

AB’nin Yeni Endüstriyi Teşvik Düzenlemesi Kapsamında Türkiye’nin Konumu

2020’li yılların başlangıcından bu yana değişik gerekçelerle, üretim, istihdam...

Bosna Srebrenitsa Soykırımı’nı Anarken Yeniden Canlandırılan İslamofobik Söylemler Yeni Bir Tehlike Yaratıyor

Bu makale, Ehlimana Memišević tarafından kaleme alınmış ve 10...

Srebrenitsa’ya Dair Hatıralarım: Taş Kesilmiş Acıdan Hayatın Zaferine

Bosna Hersek Reis-ül Uleması Husein Kavazovic AVAZ gazetesinde Srebrenitsa'ya...

Ankara Zirvesi ve NATO 3.0: İttifakın Yeni Stratejik Kimliği

8 Temmuz 2026 tarihli Ankara Zirvesi Bildirisi, NATO’nun yalnızca...