Yunanistan Kapıda Vize Vermeyecek

 Ege’deki Yunan adalarına seyahatte kolaylık sağlamak için amacı ile sınır kapısında verilen geçici vize uygulamasına son verildi.

 Alınan karara göre Ege’deki Yunan adalarına seyahatte kolaylık amacıyla sınır kapısında verilen geçici vize uygulamasına son verildi. Bu karara en büyük tepki ise, Yunan adalarındaki esnaftan geldi. Kararın, her yıl adaları ziyaret eden binlerce Türk turistleri etkilemesinden endişe ediliyor. Kapıda vize uygulaması alarak gelen turistlerin oranı düşük olsa da zor günler geçiren Yunan ekonomisi için yine de önemli bir faktör. Öte yandan Yunan Dışişleri Bakan Yardımcısı Yorgos Katrungalos, konsolosluklarda vize çalışanı sayısının arttırıldığını belirtti ve sıkıntılar yaşanmayacağını söyledi.

Bu pilot uygulama her yıl Ekim sonunda bitip Mayıs ayında başlıyordu. Yunanlar bu uygulamanın tüm yıl olmasını talep etmişlerdi. Uygulamanın Mayıs ayında başlayıp başlamayacağına dair kesin bir bilgi verilmedi.

Mihriban Yılmaz – AÇAM Stajyer

Editör – Ayşe Enise Muş

Kaynak:


TUİÇ Akademi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Sosyal Medyada Paylaş

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanır. Yorum verilerinizin nasıl işlendiğini öğrenin.

Tarih:

Beğenebileceğinizi Düşündük
Yazılar

Yapay Zekanın Gelişim Hızını Kontrol Etmeliyiz

Yapay Zekanın Gelişim Hızını Kontrol Etmeliyiz başlıklı bu yazı...

Yugoslavya’dan Uzun Yaşayan Komünistler Üzerine: İnançlar Eskidiğinde Onlardan Vazgeçmek Gerekir

Bu yazı, Haris Imamović tarafından kaleme alınmış ve özgün...

Afro-Avrasya Yüzyılı

Afro-Avrasya Yüzyılı, Doç. Dr. Hakan Arıdemir. Uluslararası sistemde büyük...

Sırbistan Ratko Mladić’i Ne Zaman İktidardan İndirecek?

Bu yazı, Tomislav Marković tarafından kaleme alınmış olup özgün...