TUİÇ Biga Söyleşileri: “Obama Dönemi ABD Dış Politikası”

TUİÇ Biga Söyleşileri: “Obama Dönemi ABD Dış Politikası”
Türkiye Uluslararası İlişkiler Çalışmaları (TUİÇ) Biga Ekibi çalışmalarına ilk heyecanı ile devam ediyor.
Ekibimiz, TUİÇ Çanakkale Onsekiz Mart Üniversite Temsilcileri ve Uluslararası İlişkiler Topluluğu (UİT) bünyesinde bulunan, Şeyda Öcal, Abdullah Aksoy, Esra Yılmaz, Samet Ersan, Tugay Türkoğlu, Yusuf Akkuş, Aygül Aktaş, Semih Erol, Kübra Doğruyol, Sefa Saygın ve Makbule Yılmaz isimli kişilerden oluşmaktadır.
TUİÇ Biga Söyleşilerinin amacı; ulusal ve uluslararası gündem, edebiyat, sanat üzerine söyleşilerin gerçekleşebileceği ve geleceğin emanetçisi olan biz gençlerin, büyüklerimizin bilgi birikiminden ve tecrübelerinden yararlanabileceği okul ortamından uzak sıcak bir ortam oluşturmaktır.
İlkini 1 Nisan 2016 tarihinde gerçekleştirmiş olduğumuz “TUİÇ Biga Söyleşileri” adlı söyleşimizi bu hafta 29 Nisan Cuma günü saat 21.00- 23.00 saatleri arası Biga Halim Bey Konağında değerli hocamız Doç Dr. Mehmet Bülent Uludağ’ın katılımıyla “Obama Dönemi ABD Dış Politikası” üzerine gerçekleştirdik.
Söyleşimizde bu hafta, “Obama’nın Başkan seçilmesini sağlayan seçim vaatleri nelerdi? Başkan Obama dönemi ABD Dış Politikasında hangi vaatler amaçlandığı şekilde gerçekleştirilebilmiştir? Ukrayna, Kırım, Suriye ve İran’daki gelişmeler bağlamında Obama Dönemi ABD Dış Politikasının sonucu başarı mıdır? Yoksa Soğuk Savaş Sonrası “Yeni Dünya Düzeni” söylemiyle dünyanın hegemon gücü olan ABD güç mü kaybediyor? Küreselleşmenin etkisiyle beraber oluşan Çok Kutuplu Dünya sisteminin, Obama Dönemi ABD dış politikasına etkileri nelerdir? Uluslararası hukuk bağlamında Obama Döneminin ABD dış politikasının sonuçları nelerdir? Obama sonrası dönem için hangi seçim vaatleri etkili olacaktır? gibi sorulara cevap arandı.
Katılımlarından dolayı kıymetli hocamız Doç Dr. Mehmet Bülent Uludağ’a, değerli büyüğümüz Rafet Bayram Elkasoviç’e ve diğer öğrenci arkadaşlarımıza teşekkür ederiz.
15 Nisan 2016 Cuma günü geçirmiş olduğu trafik kazasından dolayı toplantımıza katılamayan değerli büyüğümüz Habip Yüksel’e acil şifalar diliyoruz.
Mehmet NİZAM
TUİÇ BALKAM Koordinatörü

 


TUİÇ Akademi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Sosyal Medyada Paylaş

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanır. Yorum verilerinizin nasıl işlendiğini öğrenin.

Tarih:

Beğenebileceğinizi Düşündük
Yazılar

Srebrenitsa’ya Dair Hatıralarım: Taş Kesilmiş Acıdan Hayatın Zaferine

Bosna Hersek Reis-ül Uleması Husein Kavazovic AVAZ gazetesinde Srebrenitsa'ya...

Ankara Zirvesi ve NATO 3.0: İttifakın Yeni Stratejik Kimliği

8 Temmuz 2026 tarihli Ankara Zirvesi Bildirisi, NATO’nun yalnızca...

Çin Faktörü: Türkiye’nin NATO’ya Girişinden NATO’daki Geleceğine

Türkiye’nin NATO üyeliği çoğu zaman Sovyet tehdidi, Truman Doktrini...

Savaşın Sisi: Güç Sarhoşluğu Neden Hep Yanıltır?

Savaşın öngörülemezliği, savaş yanlısı siyasete karşı en güçlü argümandır....