Peru’nun Yeni Maliye Bakanı Yemin Etti

Peru Cumhurbaşkanı Martin Vizcarra, yeni maliye bakanı olarak eski bir maliye bakan yardımcısı ve merkez bankası yetkilisi olan Carlos Olivia’yı görevlendirdi. Yeni Bakan Olivia, geçtiğimiz perşembe günü yapılan bir tören ile yemin etti.

          Hükümet pazartesi günü, dizel ve diğer yakıtlarla ilgili yeni vergi artışları nedeniyle ülkenin güneyinde gerçekleşen protestoların önüne geçmek üzere kamyon ve otobüs şoförleriyle anlaşma yapmıştı. Bu anlaşma ile hükümet vergileri yükseltmek yerine, mevcut vergi kanunlarını uygulamaya odaklanacağına dair söz verdiğini duyurdu. Ardından hükümet, Maliye Bakanı David Tuesta’nın istifasını kabul etti.

          Yeni Bakan Olivia, eski Cumhurbaşkanı Pedro Pablo Kuczynski ‘nin mart ayında yolsuzluk skandalıyla istifa etmesine yol açan siyasi belirsizliğin ardından, Latin Amerika’nın en istikrarlı ekonomilerinden birini yönetecek.

          Georgetown Üniversitesi’nde ekonomi alanında master yapan Olivia, eski Cumhurbaşkanı Ollanda Humala’nın hükümetinde maliye bakan yardımcısı olarak görev yapmıştır. Ayrıca, bakan olarak atanmadan önce Lima’nın Pacific Üniversitesi’nde kamu yönetimi yüksek lisans programının müdürü olarak görev yapmaktaydı.

          Olivia’nın Peru’da on yıllar boyunca süregelen serbest piyasa ekonomi modelini sürdürmesi bekleniyor.

Eralp Cemal PASİN

o-Staj 2018 LATAM Stajyeri

KAYNAKÇA:

 

 

 


TUİÇ Akademi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Sosyal Medyada Paylaş

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanır. Yorum verilerinizin nasıl işlendiğini öğrenin.

Tarih:

Beğenebileceğinizi Düşündük
Yazılar

Savaşın Sisi: Güç Sarhoşluğu Neden Hep Yanıltır?

Savaşın öngörülemezliği, savaş yanlısı siyasete karşı en güçlü argümandır....

Ankara 2026 NATO Zirvesi ve Afro-Avrasya’nın Yükselen Jeopolitiği

Atlas: TUİÇ Akademi'de bu hafta tek bir soru var:...

Orta Güç Yanılsaması: Tarafsız Kalmak Artık Bir Seçenek Değil

Orta Güç Yanılsaması Yazar Hakkında Bu yazı The Middle Power Delusion...

Trump Hatasını Kabul Etmeli

Trump hatasını kabul etmeli. İran savaşı açıkça bir yanlıştı....