Pakistan Başbakanı Afganistan Sınırı ile Geçişlerin Tekrar Açılmasını İstedi

Pakistan Başbakanı Nazır Şerif, ülkenin Afganistan’la olan iki ana sınır kapısının derhal açılmasını emretti. Başbakan Şerif, bu hamlenin iyi niyet göstergesi olduğunu belirtti. Pakistan geçtiğimiz ay sınırın ötesindeki militanları sorumlu tuttuğu bir dizi saldırıdan sonra geçişleri kapatmıştı.

Her iki ülkeden de binlerce insan sınırların kapanmasından sonra zorluklar yaşadı. İki ülke uzun süredir birbirlerini militanlarla mücadele için yeterli önlemler almadığı için suçladı. Pakistan mart ayının başlarında sınırların kapanmasının insani bir krize dönüşebileceği yönündeki endişelerinden dolayı Torkham ve Chaman’da geçitleri iki günlüğüne açtı. Bu kararla 50.000 Afgan ülkesine dönerken, diğer taraftan da yaklaşık 6.000-7.000 Pakistanlı sınırdan geçti.

BBC İslamabad ajansından İlyas Khan’a göre Başbakan Şerif sınırın kapanmasından dolayı hayal kırıklığına uğrayan tüccarlar tarafından baskı altına alındı. Başbakan Şerif’in emrine rağmen sınır geçişler için pazartesi günü kapalı kaldı. Söz konusu kararın pazartesi geç saatlerde ya da salı günü erken saatlerde yürürlüğe girmesi bekleniyor.

Filiz Kahraman – ORTAM Stajyer

Editör – Ayşe Enise Muş

Kaynak:

 

 


TUİÇ Akademi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Sosyal Medyada Paylaş

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanır. Yorum verilerinizin nasıl işlendiğini öğrenin.

Tarih:

Beğenebileceğinizi Düşündük
Yazılar

AB’nin Yeni Endüstriyi Teşvik Düzenlemesi Kapsamında Türkiye’nin Konumu

2020’li yılların başlangıcından bu yana değişik gerekçelerle, üretim, istihdam...

Bosna Srebrenitsa Soykırımı’nı Anarken Yeniden Canlandırılan İslamofobik Söylemler Yeni Bir Tehlike Yaratıyor

Bu makale, Ehlimana Memišević tarafından kaleme alınmış ve 10...

Srebrenitsa’ya Dair Hatıralarım: Taş Kesilmiş Acıdan Hayatın Zaferine

Bosna Hersek Reis-ül Uleması Husein Kavazovic AVAZ gazetesinde Srebrenitsa'ya...

Ankara Zirvesi ve NATO 3.0: İttifakın Yeni Stratejik Kimliği

8 Temmuz 2026 tarihli Ankara Zirvesi Bildirisi, NATO’nun yalnızca...