Pakistan, Afganistan Sınırına Birlik Konuşlandırıyor.

 Geçtiğimiz hafta Pakistan’ da Sufi türbesine DEAŞ tarafından yapılan saldırının ardından Pakistan-Afganistan gerilimi yaşanmıştı. Pakistan, Afgan sınırında teröristlerin muhtemel geçiş noktalarına karşı topçu birlikleri konuşlandırmaya başladı.

 Türbe saldırısının ardından Afganistan’ ı suçlayan Pakistan Afgan sınır vilayetlerini bombalamıştı. DEAŞ terörüne karşı operasyonlarını sürdüren Pakistan, Afganistan sınırına topçu birlikleri konuşlandırmaya başladı.Pakistan’ da yayınlanan Express Tribune gazetesine konuşan kaynaklar “birliklerin konuşlandırılmasında ana hedefin yasa dışı geçişleri önlemek olduğunu ve Pakistan kuvvetlerinin bu konuda tüm güçlerini kullanacağını” belirtirken, devriye sınır birliklerine de takviye yapıldığını belirtti.

 Pakistan ordu sözcüsü Asıf Gafur, kara kuvvetleri komutanının kurmayları ile gerçekleştirdiği toplantıda iki ülkenin terörle mücadele kapsamında yaptığı çalışmaların da ele alındığını belirtti.Kara kuvvetleri komutanı Organeral Cavid Bajva’ nın “sınırda ortak düşman ile mücadele için güvenlik önlemlerinin artırıldığını ve iki ülkenin terörle mücadeleyi birlikte yürüttüklerini” açıkladığını belirtti.

 Pakistan’ ın Kabil büyükelçisi ise Afganistan dışişleri bakanlığına çağırılarak sınır vilayetlerindeki bombardıman konusunda görüşüldü.

Turgut Sağlam – ORTAM Stajyer

Editör – Ayşe Enise Muş

Kaynak:


TUİÇ Akademi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Sosyal Medyada Paylaş

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanır. Yorum verilerinizin nasıl işlendiğini öğrenin.

Tarih:

Beğenebileceğinizi Düşündük
Yazılar

Bir Sonraki Küresel Ekonomik Kriz Çin Kaynaklı Olabilir

Aşırı Kapasite Nasıl Sona Erer? Michael B. G. Froman Eylül/Ekim 2026Bu...

AB’nin Yeni Endüstriyi Teşvik Düzenlemesi Kapsamında Türkiye’nin Konumu

2020’li yılların başlangıcından bu yana değişik gerekçelerle, üretim, istihdam...

Bosna Srebrenitsa Soykırımı’nı Anarken Yeniden Canlandırılan İslamofobik Söylemler Yeni Bir Tehlike Yaratıyor

Bu makale, Ehlimana Memišević tarafından kaleme alınmış ve 10...

Srebrenitsa’ya Dair Hatıralarım: Taş Kesilmiş Acıdan Hayatın Zaferine

Bosna Hersek Reis-ül Uleması Husein Kavazovic AVAZ gazetesinde Srebrenitsa'ya...