Pakistan, Afganistan Sınırına Birlik Konuşlandırıyor.

 Geçtiğimiz hafta Pakistan’ da Sufi türbesine DEAŞ tarafından yapılan saldırının ardından Pakistan-Afganistan gerilimi yaşanmıştı. Pakistan, Afgan sınırında teröristlerin muhtemel geçiş noktalarına karşı topçu birlikleri konuşlandırmaya başladı.

 Türbe saldırısının ardından Afganistan’ ı suçlayan Pakistan Afgan sınır vilayetlerini bombalamıştı. DEAŞ terörüne karşı operasyonlarını sürdüren Pakistan, Afganistan sınırına topçu birlikleri konuşlandırmaya başladı.Pakistan’ da yayınlanan Express Tribune gazetesine konuşan kaynaklar “birliklerin konuşlandırılmasında ana hedefin yasa dışı geçişleri önlemek olduğunu ve Pakistan kuvvetlerinin bu konuda tüm güçlerini kullanacağını” belirtirken, devriye sınır birliklerine de takviye yapıldığını belirtti.

 Pakistan ordu sözcüsü Asıf Gafur, kara kuvvetleri komutanının kurmayları ile gerçekleştirdiği toplantıda iki ülkenin terörle mücadele kapsamında yaptığı çalışmaların da ele alındığını belirtti.Kara kuvvetleri komutanı Organeral Cavid Bajva’ nın “sınırda ortak düşman ile mücadele için güvenlik önlemlerinin artırıldığını ve iki ülkenin terörle mücadeleyi birlikte yürüttüklerini” açıkladığını belirtti.

 Pakistan’ ın Kabil büyükelçisi ise Afganistan dışişleri bakanlığına çağırılarak sınır vilayetlerindeki bombardıman konusunda görüşüldü.

Turgut Sağlam – ORTAM Stajyer

Editör – Ayşe Enise Muş

Kaynak:


TUİÇ Akademi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

Sosyal Medyada Paylaş

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanır. Yorum verilerinizin nasıl işlendiğini öğrenin.

Tarih:

Beğenebileceğinizi Düşündük
Yazılar

Sırbistan Seçimini Yaptı: Öğrenci Listesi Kazandı

Sırbistan'da 25 Ekim seçimlerini öğrencilerin öncülüğünde oluşturulan liste kazandı....

Sırbistan’da 14 Yılın Sonu mu? 25 Ekim Seçimleri ve “Sokaktan Sandığa” Geçiş

Sırbistan, 25 Ekim’de erken parlamento seçimlerine gidiyor. Bu seçim,...

Afrika Kıtası Konumunu ve Geleceğini Yeniden Şekillendirebilecek mi?

Afrika kıtası, yaklaşık 1,5 milyar nüfusuyla dünyanın en büyük...

2026 Bosna-Hersek Seçimleri: Değişen Aktörler, Değişmeyen Dayton Matematiği

Bosna-Hersek'te 4 Ekim 2026'da gerçekleştirilen genel seçimleri yalnızca "kim...