Lübnan Cumhurbaşkanı Aonun’dan Parlamentoya 1 Aylık Erteleme

 Lübnan’da parlamentonun görev süresinin uzatılması konusunun tartışılacağı meclis oturumunun Cumhurbaşkanı Michel Aonun tarafından bir ay süreyle ertelendiği bildirildi.

 Lübnan Cumhurbaşkanı Michel Aonun, milletvekilleri tarafından parlamentoyu 1 ay süre ile ertelemek için anayasal gücünü kullanmaya çağırıldığını belirterek, Anayasa’nın 59. Maddesine dayanarak parlamento oturumunu 1 aylığına ertelemeye karar verdiğini açıkladı.

 Halka sesleniş konuşmasında, 59. maddeye göre cumhurbaşkanının 1 ayı aşmamak sureti ile parlamentoyu erteleyebileceği ancak bunu iki kere yapamayacağını belirtti. Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda gerçekleştirilen konuşmasında, yeni seçim kanunu ile seçimin bir an önce yapılması gerektiğini ifade etti. Siyasi partilerin 1960 seçim kanunudan kurtulması gerektiğini vurgulayan Aonun, yeni sistemin yerine hangi sistemin gelmesi  gerektiği konusunda bir anlaşmaya varılamadığını sözlerine ekledi.

 Lübnan milletvekilleri, ulusal seçimi iptal etmek ve görev sürelerini 2013’den beri 3. Kez uzatmak için mecliste ilerleyen günlerde oy kullanacak.

Aslıhan Edanur Gündoğdu – ORTAM Stajyer

Editör – Ayşe Enise Muş

Kaynak:


TUİÇ Akademi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Sosyal Medyada Paylaş

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanır. Yorum verilerinizin nasıl işlendiğini öğrenin.

Tarih:

Beğenebileceğinizi Düşündük
Yazılar

Bosna-Hersek Sandığa Giderken Devletin Geleceğini Kim Temsil Ediyor?

Bosna-Hersek 4 Ekim 2026’da genel seçimlere gidiyor. Devlet Başkanlığı...

Bildiri Çağrısı | Alija Izetbegoviç’in Hayatı, Düşüncesi ve Mirası Uluslararası Konferansı

Bildiri özeti gönderimi için son başvuru tarihi 30 Eylül...

Avrupa Birliği Türkiye Gümrük Birliği Anlaşması: Kamu Alımları ve Hizmet Sektörü

Bilindiği üzere Türkiye 1.Ocak.1996 tarihinden bu yana 1/95 sayılı...

Yapay Zekanın Gelişim Hızını Kontrol Etmeliyiz

Yapay Zekanın Gelişim Hızını Kontrol Etmeliyiz başlıklı bu yazı...