Lavrov’dan ABD’ye Kudüs Tepkisi

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Filistin-İsrail meselesinin çıkmazda olduğunu belirterek, ABD’nin Kudüs kararı ile bu çıkmazın daha da derinleştiğini söyleyen bir konuşma yaptı.

Sergey Lavrov, Birleşmiş Milletler Ortadoğu Barış Süreci Özel Koordinatörü Nikolay Mladenov ile yaptığı görüşmede, Filistin sorununa değindi. Filistin-İsrail meselesindeki durumdan çok endişeli olduklarını vurgulayan Lavrov, “Durum çıkmazda dedi. Hem bu çıkmaz durum özellikle ABD’nin bilinen Kudüs kararı ışığında daha da derinleşiyor.” dedi.

İnsanların kurban gittiği, her an patlamaya hazır potansiyel durumdan bütün ülkelerin derin kaygı duyduğunu kaydeden Lavrov, buna paralel olarak Filistin sorununu arkaya atmak için Ortadoğu’da ve Kuzey Afrika’nın tüm jeopolitik harita düzenini değiştirmek için girişimlerde bulunulduğunu ifade etti. Bu girişimin çok tehlikeli bir yol olduğunu dile getiren Lavrov, Suriye, Yemen, Irak ve Libya’da ki krizlerin çözülmesine yönelik ek çaba gerekirken, Filistin konusunu erteleme hakkına kimsenin sahip olmadığını söyledi.

Filistinliler Trump’un duyurusunu, Doğu Kudüs’ün gelecekteki bağımsız Filistin devletinin başkenti olması umutları ve taleplerine son verecek bir adım olarak görmektedir. ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıması çoğu Batı Avrupa ülkesinde kaygı yaratmış,yaratmaktadır.

Rojin TURAN

o-Staj 2018 ORTAM Stajyeri

Kaynakça:

 


TUİÇ Akademi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

Sosyal Medyada Paylaş

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanır. Yorum verilerinizin nasıl işlendiğini öğrenin.

Tarih:

Beğenebileceğinizi Düşündük
Yazılar

Sırbistan Seçimini Yaptı: Öğrenci Listesi Kazandı

Sırbistan'da 25 Ekim seçimlerini öğrencilerin öncülüğünde oluşturulan liste kazandı....

Sırbistan’da 14 Yılın Sonu mu? 25 Ekim Seçimleri ve “Sokaktan Sandığa” Geçiş

Sırbistan, 25 Ekim’de erken parlamento seçimlerine gidiyor. Bu seçim,...

Afrika Kıtası Konumunu ve Geleceğini Yeniden Şekillendirebilecek mi?

Afrika kıtası, yaklaşık 1,5 milyar nüfusuyla dünyanın en büyük...

2026 Bosna-Hersek Seçimleri: Değişen Aktörler, Değişmeyen Dayton Matematiği

Bosna-Hersek'te 4 Ekim 2026'da gerçekleştirilen genel seçimleri yalnızca "kim...