Kosova Dünya Gümrük Örgütü’ne Üye Oldu.

 Kosova, merkezi Brüksel’de bulunan Dünya Gümrük Örgütü’nün (DGÖ) 181’inci üyesi oldu. Kosova Başbakanı İsa Mustafa, düzenlediği basın toplantısında, Kosova’nın DGÖ’ye üye olmasının, önem bakımından 2009 yılında Dünya Bankası ve Uluslararası Para Fonuna (IMF) üye olmalarıyla eşdeğer olduğunu vurguladı.

 DGÖ üyeliğinin, Kosova’nın kalkınmasında önemli bir rol oynayacağını kaydetti. Mustafa, “Bu üyelik, Kosova’nın bu örgütteki tüm haklara sahip olmasını, diğer uluslararası konseylere de üye olmasını, diğer ülkelerle ticari ilişkilerini geliştirmesini, bilgi ve deneyimlerini paylaşmasını ve sınır güvenliğinin güçlenmesini sağlayacak, ayrıca gümrük kapasitelerinin artırılmasına ve terörizmle mücadeleye de yardımcı olacak.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

 Kosova Dışişleri Bakanı Enver Hoxhaj da bu üyeliğin Kosova’nın ekonomik gelişimi ve dış ticareti için çok önemli olduğunu belirterek, DGÖ üyeliği yolunda kendilerine destek veren ülkelere teşekkür etti. Ek olarak gümrük idarelerinin etkili ve verimli çalışmasını sağlamak ve geliştirmek amacıyla 1952 yılında kurulan DGÖ’nün üyeleri arasında Türkiye’de bulunuyor.

 Ayrıca Bakan Hoxhaj Facebook hesabından yayınladığı bir yazıda örgüte üyeliğinde yardımlarda bulunan dost ülke Belçika Hükümeti  ve Dışişleri Bakanı Didier Reynders’e teşekkürlerini ifade etti.

Miray Sıçramaz – BALKAM Stajyer

Editör – Ayşe Enise Muş

Kaynak:

Sosyal Medyada Paylaş

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanır. Yorum verilerinizin nasıl işlendiğini öğrenin.

Tarih:

Beğenebileceğinizi Düşündük
Yazılar

İran Savaşı Nasıl Bitirmeli? – M. Javad Zarif

Bu metin, “How Iran Should End the War: A...

Dünya ve Batı Enerji Açığının İkmalinde Yeni Ümit Afrika

9-12 Şubat 2026 tarihleri arasında G.Afrika’nın Cape Town şehrinde...

Afrika – ABD Ticari İlişkilerinde Yeni Durum ve Türkiye’nin Konumu

2025 Ocak ayında ABD Başkanlığını kazanan Donald Trump'ın görevi...

AB Genişleme Komiserinin Ankara Ziyareti: AB Rekabet Sürecine, Türkiye’nin Olası Katkıları

ABD Başkanı Trump’ın 2025 başında ikinci kez başkanlık görevine...