Japonya ve Moğolistan Anlaştı

 Japonya Dışişleri Bakanı Fumio Kishida ve Moğolistan Dışişleri Bakanı Tsend Munkh Orgil, Tokyoda ikili ilişkileri kuvvetlendirmek adına Tokyo’da bir araya geldi.

Kishida ve Munkh Orgil, siyasi, ekonomik, güvenlik ve sosyal alanlarda öncesinde de sürdürmüş oldukları ikili ilişkileri daha da güçlendirmek adına bir eylem planına imza attılar. Japonya Dışişleri Bakanı Kishida anlaşma sonrası yaptığı açıklamada, iki ülke arasındaki karşılıklı yarar sağlayarak, stratejik ilişkileri teşvik etmek istediklerini belirtti.

 İmzalanan eylem planıyla, Tokyo ve Ulan Batur’un Kuzey Kore’nin nükleer silah ve füze programlarını tamamen terk etmesini ve BM Güvenlik Konseyi kararlarına uymasını talep edeceği belirtildi.

 Ayrıca Moğolistan Maliye Bakanlığının geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama ile Japonya’nın, Moğolistan’a ekonomi planlaması kapsamında, ülke ekonomisini kurtarmak ve ikili ilişkilerin derecesini arttırmak adına Moğolistan ekonomisine 850 milyon dolarlık kredi desteğinde bulunması, iki ülke arasındaki ilişkileri güçlendirdi.

Yüsra Mizgin Öztunç – APAM Stajyer

Editör – Ayşe Enise Muş

Kaynak:


TUİÇ Akademi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

Sosyal Medyada Paylaş

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanır. Yorum verilerinizin nasıl işlendiğini öğrenin.

Tarih:

Beğenebileceğinizi Düşündük
Yazılar

Sırbistan’da 14 Yılın Sonu mu? 25 Ekim Seçimleri ve “Sokaktan Sandığa” Geçiş

Sırbistan, 25 Ekim’de erken parlamento seçimlerine gidiyor. Bu seçim,...

Afrika Kıtası Konumunu ve Geleceğini Yeniden Şekillendirebilecek mi?

Afrika kıtası, yaklaşık 1,5 milyar nüfusuyla dünyanın en büyük...

2026 Bosna-Hersek Seçimleri: Değişen Aktörler, Değişmeyen Dayton Matematiği

Bosna-Hersek'te 4 Ekim 2026'da gerçekleştirilen genel seçimleri yalnızca "kim...

Bosna-Hersek Sandığa Giderken Devletin Geleceğini Kim Temsil Ediyor?

Bosna-Hersek 4 Ekim 2026’da genel seçimlere gidiyor. Devlet Başkanlığı...