Japonya Başbakanı Abe Sırbistan’da

Japonya Başbakanı Şinzo Abe, Sırbistan’a ziyarette bulundu. Abe, “ Sırbistan Balkanlar’ın istikrarında kilit role sahiptir.” dedi.

Şinzo Abe, 1987 yılından beri Japonya’dan Sırbistan’a ilk resmi ziyareti gerçekleştirdi. Şinzo Abe, Belgrad’da Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic ile görüştü. Görüşmeye aynı zamanda Sırbistan Başbakanı Ana Brnabic de katıldı. Sırbistan Cumhurbaşkanı  Vucic ile Japonya Başbakanı Abe yaptıkları görüşmeden sonra açıklamalarda bulundular. Abe yaptığı açıklamada Sırbistan’ı ve Avrupa Birliği (AB) üyesi olmak isteyen ve bu yolda ilerleyen Batı Balkan ülkelerini desteklediklerini belirtti. Abe, “ Sırbistan, Batı Balkanlar’ın istikrarında kilit role sahip. Sırbistan’ın jeopolitik konumu, Japonya ile olan ilişkilerini daha da önemli hale getiriyor. “ dedi. Başbakan Abe ,Japonya ile Sırbistan arasındaki ilişkilerin gelişme potansiyeli olduğunu ve bunun önemini belirtti. Kuzey Kore’nin son zamanlarda oldukça göz önünde olan silahlanma faaliyetlerinin bütün ülkeleri ve uluslararası toplumu tehdit ettiğini ve bu sorun karşısında birlik içinde Sırbistan ile birlikte mücadele edeceklerini vurguladı.

Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic, bu ziyaretin ve birlik tablosunun önemli olduğunu, dönüm noktası teşkil ettiğini belirtti. Vucic, “ Görüşmemizde birçok konuyu ele aldık ancak odak noktamız ekonomik ilişkilerin geliştirilmesiydi.” dedi.

Sırbistan ile Japonya arasında ilerleyen dönemlerde ticaret alanında ilerleme gösterilmesi için çalışacaklarını belirttiler.

Aynı zamanda Vucic, Abe ile Kosova sorunuyla ilgili olarak da konuştuklarını söyledi.

Nur İNAN
o-Staj 2018 BALKAM Stajyeri

Kaynakça:


TUİÇ Akademi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Sosyal Medyada Paylaş

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanır. Yorum verilerinizin nasıl işlendiğini öğrenin.

Tarih:

Beğenebileceğinizi Düşündük
Yazılar

Bosna-Hersek Sandığa Giderken Devletin Geleceğini Kim Temsil Ediyor?

Bosna-Hersek 4 Ekim 2026’da genel seçimlere gidiyor. Devlet Başkanlığı...

Bildiri Çağrısı | Alija Izetbegoviç’in Hayatı, Düşüncesi ve Mirası Uluslararası Konferansı

Bildiri özeti gönderimi için son başvuru tarihi 30 Eylül...

Avrupa Birliği Türkiye Gümrük Birliği Anlaşması: Kamu Alımları ve Hizmet Sektörü

Bilindiği üzere Türkiye 1.Ocak.1996 tarihinden bu yana 1/95 sayılı...

Yapay Zekanın Gelişim Hızını Kontrol Etmeliyiz

Yapay Zekanın Gelişim Hızını Kontrol Etmeliyiz başlıklı bu yazı...