İtalya’nın Demokrat Partisi ile Beş Yıldız Görüşmelere Başladı

Beş Yıldız Hareketi, bölünmüş Demokrat Partinin hükümet müzakerelerine başlaması yönünde baskı yaparak, iki tarafın anlaşmaya varmaması halinde İtalya’nın yeni seçim yapması gerektiğini söyledi.

Mart ayındaki seçimlerden sonra, Demokrat Parti Lideri Matteo Renzi, bugüne kadar müzakerelere karşı çıkıyor ve önümüzdeki hafta konuyla ilgili tartışacak.

İtalya’nın Beş Yıldız Hareketi, 24 Nisan Salı günü merkez sol Demokrat Parti ile koalisyon görüşmelerinin kapısını açarak, siyasi bir çıkmazı sona erdirmenin tek yolunun sandık başına dönülmesi olacağını söyledi.

İtalyan siyaseti, 4 Mart’ta ki anlaşmazlıktan sonra, göçmen karşıtı ligi tarafından yönetilen merkez sağ bir ittifakın en fazla sandalye kazandığını ve Beş Yıldız’ın en büyük tek parti olarak ortaya çıktığını söyledi.

Hiçbir grup ya da blok, salt çoğunluğu kazanmaya yakın olmadı, ancak karşılıklı suçlamalar ve köklü çekişmeler şimdiye kadar Euro Bölgesi’nin üçüncü en büyük ekonomisinde bir koalisyon kurma çabalarına engel oldu.

Beş Yıldızlı Lider Luigi Di Maio ve Demokrat Partili Maurizio Martina tarafından yapılan açıklamalar, çıkmazın kırılabileceğine dair ümit vaat etti. Eski Başbakan Matteo Renzi, Demokratların Beş Yıldızlı bir hükümetin muhalefeti içinde olması konusunda ısrar etti. Maurizio Martina, müzakere etme isteğini dile getirdi. Şu anda hükümeti yönetmekte önemli bir görev üstlenen Demokratlar, İtalya tarihinin solunun en kötü sonucunu yayınladılar.

 

Gamze AZMAN 

o-Staj 2018 AÇAM Stajyeri

KAYNAKÇA:

 


TUİÇ Akademi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Sosyal Medyada Paylaş

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanır. Yorum verilerinizin nasıl işlendiğini öğrenin.

Tarih:

Beğenebileceğinizi Düşündük
Yazılar

Yapay Zekanın Gelişim Hızını Kontrol Etmeliyiz

Yapay Zekanın Gelişim Hızını Kontrol Etmeliyiz başlıklı bu yazı...

Yugoslavya’dan Uzun Yaşayan Komünistler Üzerine: İnançlar Eskidiğinde Onlardan Vazgeçmek Gerekir

Bu yazı, Haris Imamović tarafından kaleme alınmış ve özgün...

Afro-Avrasya Yüzyılı

Afro-Avrasya Yüzyılı, Doç. Dr. Hakan Arıdemir. Uluslararası sistemde büyük...

Sırbistan Ratko Mladić’i Ne Zaman İktidardan İndirecek?

Bu yazı, Tomislav Marković tarafından kaleme alınmış olup özgün...