İsveçlilerin Neredeyse Yarısı, Ülkelerinde Irkçılığın Yükseleceğini Düşünüyorlar

Yaşayan Tarih Forumu tarafından 2017 Kasım ve Aralık ayları arasında 1,111 kişiyle yapılan anket sonuçları açıklandı. Ankette, “Geçen yıl ırkçılık olarak adlandırabileceğiniz bir olaya şahit oldunuz mu?” diye bir soru soruldu ve katılımcıların yüzde 47’si “Evet” cevabını verdi. Buna ek olarak yüzde 44’lük bir oranla da ırkçılığın önümüzdeki sene bir miktar ya da daha çok artacağına inandıklarını söylediler.

Çözüm? On kişiden yedisi, İsveç toplumunda ırkçılıkla ilgili daha fazla tartışmaya ihtiyaç olduğunu söylerken, birçok insan da ırkçılık hakkında daha fazla bilgi sahibi olmanın tartışmayı kolaylaştıracağını söyledi.

Yaşayan Tarih Forumu müze müdürü Ingrid Lomfors, haber ajansı TT’ye verdiği röportajda, toplumda ırkçılıkla nasıl başa çıkılacağını bilmeyen insanların olduğunu söyledi. Lomfors, “Bu rakamlar, gerçekten dehşet verici ve ciddi. Rakamlar gösteriyor ki, bu problem birçok insan için inanılmaz derecede önemli.” dedi.

Yaşayan Tarih Forumu, hükümet tarafından görevlendirilmiş ve ırkçılıkla mücadele eden bir kamu kuruluşudur. Forum, ırkçılığı daha açık bir şekilde konuşulabilen bir konu haline getirmek için, internet siteleri ve diğer alanlarda “Irkçılığı Konuş” adlı bir proje başlattı.

Lomfors, toplumda, araştırmaya ve bilgiye dayalı bir diyaloğa ihtiyacımız olduğunu belirterek sözlerini bitirdi.

Burak YÖRÜK
o-Staj AÇAM 2018 Stajyeri

Kaynakça:


TUİÇ Akademi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Sosyal Medyada Paylaş

Sabri Versan
Sabri Versan
Editör Dokuz Eylül Üniversitesi İstatistik Girişimci

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanır. Yorum verilerinizin nasıl işlendiğini öğrenin.

Tarih:

Beğenebileceğinizi Düşündük
Yazılar

Yapay Zekanın Gelişim Hızını Kontrol Etmeliyiz

Yapay Zekanın Gelişim Hızını Kontrol Etmeliyiz başlıklı bu yazı...

Yugoslavya’dan Uzun Yaşayan Komünistler Üzerine: İnançlar Eskidiğinde Onlardan Vazgeçmek Gerekir

Bu yazı, Haris Imamović tarafından kaleme alınmış ve özgün...

Afro-Avrasya Yüzyılı

Afro-Avrasya Yüzyılı, Doç. Dr. Hakan Arıdemir. Uluslararası sistemde büyük...

Sırbistan Ratko Mladić’i Ne Zaman İktidardan İndirecek?

Bu yazı, Tomislav Marković tarafından kaleme alınmış olup özgün...