İsrail:”Türkiye ile AB’ye Gaz Sevkiyatı Konusundaki Görüşmeler Sürüyor”

İsrail Enerji, Altyapı ve Su Kaynakları Bakanı Yuval Steinitz, Tel Aviv’le Ankara arasında Türkiye ve Avrupa Birliğine (AB) gaz sevkiyatı için gaz boru hattının yapımıyla ilgili görüşmelerin sürdüğünü, nihai anlaşmanın henüz imzalanmadığını söyledi.

CERAWeek 2018 Enerji Konferansı’nda konuşan Steinitz, “Türkiye ile hala bir anlaşmamız yok, İsrail’den Türkiye’ye giden bir boru hattı da yok, bu konudaki görüşmeler hala devam ediyor.” ifadelerini kullandı.

İsrailli bakan, “Görüşmeler şimdilik gayet dostane bir şekilde devam ediyor. Ancak bildiğiniz üzere, iş dünyasıyla hükümet arasında diyalog kurmak için bazen belli bir zamana ihtiyaç oluyor.” diye konuştu.

Steinitz, geçen temmuz ayında İsrail ve Türkiye’nin iki ülke arasındaki doğal gaz boru hattının yapımıyla ilgili çatı anlaşmayı imzalama kararı aldıklarını, ayrıca bu proje ile ilgili nihai anlaşmayı 2017’nin sonuna kadar imzalama konusunda anlaştıklarını açıklamıştı. Steinitz ayrıca, İsrail’in biri Türkiye’ye ve oradan AB’ye, diğeriyse Güney Kıbrıs ve Yunanistan üzerinden İtalya’ya uzanacak toplam iki boru hattının yapımıyla ilgili görüşmelerin de yoğun bir şekilde sürdüğünü söylemişti.

Bu konudaki tartışmaların, arkadaş canlısı olarak sürdüğü görülmektedir. Fakat İsrail ile Türkiye arasında gerek ekonomik gerek siyasi açıdan dostane bir ilişkinin olacağını söyleyebilmek pek mümkün değil.

Suna KAYA
o-Staj 2018 ORTAM Stajyeri

Kaynakça:


TUİÇ Akademi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Sosyal Medyada Paylaş

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanır. Yorum verilerinizin nasıl işlendiğini öğrenin.

Tarih:

Beğenebileceğinizi Düşündük
Yazılar

Bosna-Hersek Sandığa Giderken Devletin Geleceğini Kim Temsil Ediyor?

Bosna-Hersek 4 Ekim 2026’da genel seçimlere gidiyor. Devlet Başkanlığı...

Bildiri Çağrısı | Alija Izetbegoviç’in Hayatı, Düşüncesi ve Mirası Uluslararası Konferansı

Bildiri özeti gönderimi için son başvuru tarihi 30 Eylül...

Avrupa Birliği Türkiye Gümrük Birliği Anlaşması: Kamu Alımları ve Hizmet Sektörü

Bilindiği üzere Türkiye 1.Ocak.1996 tarihinden bu yana 1/95 sayılı...

Yapay Zekanın Gelişim Hızını Kontrol Etmeliyiz

Yapay Zekanın Gelişim Hızını Kontrol Etmeliyiz başlıklı bu yazı...