Gine’de Yerel Seçim

Gine’de seçmenler yerel seçimler için 4 Şubat Pazar günü sandık başına gidecek. Bağımsız Ulusal Seçim Komisyonu Başkanı Salif Kébé seçimler için bütün hazırlıkların yapıldığını belirtti.

2010 yılından bu yana devam eden ve ertelenen belediye seçimleri, nihayet 4 Şubat Pazar günü yapılacak. Bağımsız Ulusal Seçim Komisyonu (CENI) Başkanı Salif Kébé, oylamanın iyi bir şekilde yapılmasına ilişkin şartların nasıl yerine getirilmesini sağladığını Jeune Afrique’e verdiği röportajda açıkladı.

Seçim kampanyası, 3 Şubat Cumartesi gece yarısı sona erdi. Ülkenin kuzeydoğusundaki madencilik kasabası Boke’de beklentisi yüksek olan seçmenler yeni bir belediye başkanı seçecek. Üç ana Gine partisi şehrin belediye binası için çatışmaya başladı. Elektrik sorunu yaşayan kasaba Boke’deki ölümcül 2017 protestolarının temel taleplerinden biri elektriğin sağlanmasıydı.

4 Şubat Pazar günü yapılacak olan eski yerel seçimlerde, Bağımsız Ulusal Seçim Komisyonu Başkanı Salif Kébé, uzun süredir beklenen bu seçimin ana lojistik konularından bahsetti. “Şimdiye dek, hem finansal olarak hem de teknik olarak, mobilizasyonda ya da kişilerin eğitimi ve emniyetli oy verme alanlarını engelleyecek önemli bir sorun bulunmuyor. Her şey güzel gidiyor ve böylece 4 Şubat’ta hedefimize ulaşacağız” açıklamasında bulundu.

Seçim bütçesi için doğru düzenlemeleri yaptıklarından hükümete teşekkürlerini bildiren Kébé oylamadan bir ay önce bütçenin tamamının 350 milyar Gine Frangı (yaklaşık 31.295.089 avro) Bağımsız Ulusal Seçim Komisyonu’nun hesabına aktarıldığını belirtti.

Deniz ÜRESİN
o-Staj 2018 AFRAM Stajyeri

Kaynakça:


TUİÇ Akademi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Sosyal Medyada Paylaş

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanır. Yorum verilerinizin nasıl işlendiğini öğrenin.

Tarih:

Beğenebileceğinizi Düşündük
Yazılar

AB’nin Yeni Endüstriyi Teşvik Düzenlemesi Kapsamında Türkiye’nin Konumu

2020’li yılların başlangıcından bu yana değişik gerekçelerle, üretim, istihdam...

Bosna Srebrenitsa Soykırımı’nı Anarken Yeniden Canlandırılan İslamofobik Söylemler Yeni Bir Tehlike Yaratıyor

Bu makale, Ehlimana Memišević tarafından kaleme alınmış ve 10...

Srebrenitsa’ya Dair Hatıralarım: Taş Kesilmiş Acıdan Hayatın Zaferine

Bosna Hersek Reis-ül Uleması Husein Kavazovic AVAZ gazetesinde Srebrenitsa'ya...

Ankara Zirvesi ve NATO 3.0: İttifakın Yeni Stratejik Kimliği

8 Temmuz 2026 tarihli Ankara Zirvesi Bildirisi, NATO’nun yalnızca...