G-20 Zirvesi’nde Tayyip Erdoğan – Obama Görüşmesi

Rusya’nın St. Petersburg kentinde gerçekleştirilen G-20 zirvesinin ilk  gününde sürpriz bir görüşme gerçekleşti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan G-20 Liderler Zirvesi için gittiği Rusya’da, ABD başkanı Barrack Obama ile kısa bir görüşme yaptı. Ayaküstü gerçekleştirilen bu görüşmede bugün Suriye konusunu daha detaylı bir şekilde ele almak üzere yeni bir görüşme olacağının sözü alındı.

Zirvenin ikinci günü Recep Tayyip Erdoğan,  BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun’la bir görüşme gerçekleştirdi. Erdoğan’ın bugün Almanya Başbakanı Angela Merkel’le de bir araya geleceği konuşuluyor. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le görüşmesi ise henüz netleşmedi.

Başbakan Erdoğan’ın aile fotoğrafının çekilmesi sonrasında St. Petersburg kentinde TSİ 18:00’da düzenleyeceği basın toplantısı ile G-20 zirvesinin sonuçlarını değerlendirmesi bekleniyor. Tayyip Erdoğan, düzenleyeceği bu basın toplantısı ile G20′nin ekonomik ve siyasi  boyutunu gazeteciler ile  paylaşacağını söyledi .

(TUİÇ Akademi, Haberdar, Haberus, Cumhuriyet, Zaman)

Elif Sarpkaya

TUİÇ Stajyeri

 


TUİÇ Akademi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Sosyal Medyada Paylaş

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanır. Yorum verilerinizin nasıl işlendiğini öğrenin.

Tarih:

Beğenebileceğinizi Düşündük
Yazılar

Bosna-Hersek Sandığa Giderken Devletin Geleceğini Kim Temsil Ediyor?

Bosna-Hersek 4 Ekim 2026’da genel seçimlere gidiyor. Devlet Başkanlığı...

Bildiri Çağrısı | Alija Izetbegoviç’in Hayatı, Düşüncesi ve Mirası Uluslararası Konferansı

Bildiri özeti gönderimi için son başvuru tarihi 30 Eylül...

Avrupa Birliği Türkiye Gümrük Birliği Anlaşması: Kamu Alımları ve Hizmet Sektörü

Bilindiği üzere Türkiye 1.Ocak.1996 tarihinden bu yana 1/95 sayılı...

Yapay Zekanın Gelişim Hızını Kontrol Etmeliyiz

Yapay Zekanın Gelişim Hızını Kontrol Etmeliyiz başlıklı bu yazı...