Endonezya Ulema Meclisinde Afrin Harekâtına Destek

Endonezya’nın en büyük İslam organizasyonlarından biri olan Endonezya Ulema Meclisi (MUI), Afrin’de PYD/PKK ve DEAŞ’a karşı gerçekleşen Zeytin Dalı Harekâtı’nı destekledi.

Endonezya Ulema Meclisi Başkan Yardımcısı Yunahar İlyas, teröristler tarafından çatışma olan bölgede Türk Cumhuriyeti, halkını korumaktan başka bir çaresi olmadığını ve bu yüzden bölgenin sakin kalması amacıyla yapması gereken tek şeyin bölgeden teröristlerin çıkarılması olduğunu dile getirdi. Türkiye’nin kendini ve egemenliğini koruması için operasyondan başka seçeneğinin kalmadığını da ekledi.

Türkiye için her zaman iyi dileklerde bulunduğunu söyleyen başkan yardımcısı, Türkiye’nin, İslam ülkelerinin her zaman destekçisi olduğunu ve kendilerinin de Türkiye’yi desteklediğini dile getirdi.

İlyas ayrıca, ABD’nin PYD/PKK konusunda dürüst davranmadığını, Türkiye’nin bu konuda dikkatli olması gerektiğini ve ABD’ye güvenmemesini de söyledi.

Bu operasyonun teröristlere karşı olduğunu Kürt halkına karşı olmadığını da özellikle bildirdi. Bir önceki ziyaretinde Kürt halkının, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a destek olduğunu ve bunu bizzat kendisinin gözlemlediğini de açıkladı.

Hacer Aslıhan IŞIKOĞLU
o-Staj 2018 APAM  Stajyeri

Kaynakça:


TUİÇ Akademi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Sosyal Medyada Paylaş

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanır. Yorum verilerinizin nasıl işlendiğini öğrenin.

Tarih:

Beğenebileceğinizi Düşündük
Yazılar

Bir Sonraki Küresel Ekonomik Kriz Çin Kaynaklı Olabilir

Aşırı Kapasite Nasıl Sona Erer? Michael B. G. Froman Eylül/Ekim 2026Bu...

AB’nin Yeni Endüstriyi Teşvik Düzenlemesi Kapsamında Türkiye’nin Konumu

2020’li yılların başlangıcından bu yana değişik gerekçelerle, üretim, istihdam...

Bosna Srebrenitsa Soykırımı’nı Anarken Yeniden Canlandırılan İslamofobik Söylemler Yeni Bir Tehlike Yaratıyor

Bu makale, Ehlimana Memišević tarafından kaleme alınmış ve 10...

Srebrenitsa’ya Dair Hatıralarım: Taş Kesilmiş Acıdan Hayatın Zaferine

Bosna Hersek Reis-ül Uleması Husein Kavazovic AVAZ gazetesinde Srebrenitsa'ya...