Cezayir Mülteci Krizinin Çözülmesi İçin BM’ ye Yardım Çağrısı Yaptı

 Senatör ve Akdeniz Birliği Parlamenterler Meclisi (PA-UfM) Enerji, Çevre ve Su Komitesi Başkan Yardımcısı Ammar Makhloufi yaptığı açıklamada “Cezayir, Akdeniz’in kuzey kıyısındaki komşu ülkelerin ev sahibi ülkelere mültecilerin neden olduğu insani ve çevresel sorunların sonuçlarına mali olarak yardımcı olmaya çağırıyor” dedi.

 Komisyon toplantısında “Mültecilerin su, enerji ve altyapı üzerine ev sahibi ülkeler üzerindeki etkisi” konusundaki görüşlerini dile getiren Makhloufi, mültecilerin Cezayir de dahil olmak üzere ev sahibi ülkelerin çevre üzerindeki etkilerini vurguladı.

 Açıklamasının devamında “Avrupa’daki kilit ortaklarımız, ev sahipliği yapan ülkelere bu tür sonuçlarla baş etmelerine yardımcı olmak için mali ve teknik yardım sağlamalıdır” dedi.

 Ayrıca Cezayir temsilcisi, Birlik hükümetlerini Akdeniz’in “daha kapalı ve kirli” hale gelmiş olan havzasını korumak için kesin taahhütlerde bulunmaya çağırdı. Makhloufi konuşmasında Cezayir’in Sahra altı mültecilere ve göçmenlere onurlarına saygı göstererek bakım ve güvenlik konusunda mümkün olan en iyi desteği verme çabalarını da hatırlattı.

Filiz Kahraman – ORTAM Stajyer

Editör – Ayşe Enise Muş

Kaynak:


TUİÇ Akademi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Sosyal Medyada Paylaş

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanır. Yorum verilerinizin nasıl işlendiğini öğrenin.

Tarih:

Beğenebileceğinizi Düşündük
Yazılar

AB’nin Yeni Endüstriyi Teşvik Düzenlemesi Kapsamında Türkiye’nin Konumu

2020’li yılların başlangıcından bu yana değişik gerekçelerle, üretim, istihdam...

Bosna Srebrenitsa Soykırımı’nı Anarken Yeniden Canlandırılan İslamofobik Söylemler Yeni Bir Tehlike Yaratıyor

Bu makale, Ehlimana Memišević tarafından kaleme alınmış ve 10...

Srebrenitsa’ya Dair Hatıralarım: Taş Kesilmiş Acıdan Hayatın Zaferine

Bosna Hersek Reis-ül Uleması Husein Kavazovic AVAZ gazetesinde Srebrenitsa'ya...

Ankara Zirvesi ve NATO 3.0: İttifakın Yeni Stratejik Kimliği

8 Temmuz 2026 tarihli Ankara Zirvesi Bildirisi, NATO’nun yalnızca...