Venezuela: Filistin İçin Barış Çağrısı

 Venezuela’nın Cenevre’de düzenlediği oturumda, Filistin’de yaşayan halkın, İsrail hükümetinin uyguladığı ayırma yönündeki politikaları yüzünden zorunlu olarak göç etmek durumunda kaldıklarını belirterek barış çağrısında bulunmuştur.

 Asıl olarak dünya genelinde barışın sağlanması amacının güdüldüğü oturumda, başlangıç olarak Filistin’de barışın sağlanması yönünde adım atılmıştır. Dünya genelinde kalıcı barışın sağlanması çabası içine girilmiştir. Filistin halkının göç etmeye zorunlu kılınmasının, özgürlüğe ve yaşam hakkına yönelik bir tehdit unsuru oluşturulduğu yönündeki düşünceleri ile “Chavez’in iç çemberinin en yetenekli yöneticisi ve siyasetçisi” olarak tarif  edilen Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro; bu oturumu kendilerini hiçbir güç bloğuna dahil veya hariç olarak addetmeyen 100 üzerinde ülkenin bir araya gelerek oluşturdukları bir uluslararası oluşum olan Bağlantısızlar Hareketi çerçevesinde gerçekleştirmiştir.

 İsrail’in Filistin üzerindeki baskısından ve Filistin halkının bağımsızlığının korunmasının gerekliliğinin üzerinde durulan oturumda, Venezuela Dış İşleri Bakanı Delcy Rodrguez ise görüşlerini; yaklaşık 50 yıldır devam eden, İsrail’in Kudüs ve çevresindeki toprakları işgale başlamasından bu yana çok fazla sayıda Filistinlinin göç etmek zorunda kaldığını dile getirerek belirtmiştir. Barış çağrısı niteliğinde düzenlenmiş olan oturumda Filistin’i ise Bakan Riad Al Maliki temsil etmiştir.

Akile Hevin Mendekli – LATAM Stajyer

Editör – Ayşe Enise Muş

Kaynak:

Sosyal Medyada Paylaş

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanır. Yorum verilerinizin nasıl işlendiğini öğrenin.

Tarih:

Beğenebileceğinizi Düşündük
Yazılar

Dünya ve Batı Enerji Açığının İkmalinde Yeni Ümit Afrika

9-12 Şubat 2026 tarihleri arasında G.Afrika’nın Cape Town şehrinde...

Afrika – ABD Ticari İlişkilerinde Yeni Durum ve Türkiye’nin Konumu

2025 Ocak ayında ABD Başkanlığını kazanan Donald Trump'ın görevi...

AB Genişleme Komiserinin Ankara Ziyareti: AB Rekabet Sürecine, Türkiye’nin Olası Katkıları

ABD Başkanı Trump’ın 2025 başında ikinci kez başkanlık görevine...

Kişiselleşmiş Küresel Düzen – Personalist Global Order

Kişiselleşmiş Küresel DüzenBüyük Güç Politikalarını Bireysel Heveslerin Belirlediği Bir...