Rusya, Mısır’a 20 Milyon Dolarlık Sanayi Bölgesi Açıyor.

 Rus işadamı ve Moskova Teknokentin Genel Müdürü İgor İvaşenko, Mısır’ın Başkenti Kahire’de düzenlenen proje sunumu sırasında, “Projenin özel yatırımcıların ilgisini çekeceğini düşünüyoruz. Başta lojistik olmak üzere birçok alandan yatırımcılar şimdiden bu projeye ilgi gösteriyor” diye açıkladı.

 Port Said kentinin doğusunda yer alacak sanayi bölgesi projesinin özel yatırımlar sayesinde 3 aşamada hayata geçirileceğini anlatan İvaşenko, Kahire’de sanayi altyapısının yanında, yaşam için tüm koşullar yaratılacağını, yerleşim ve dinlenme bölgeleri yapılacağını belirten sözlerine projenin büyük oranda Mısırlılar için yapıldığını da ekledi. Ayrıca İvaşenko, çoğu yerel sakinler olmak üzere 25 bin kişiye istihdam sağlanacağını belirtti.

 Mısır’daki sanayi bölgesine yatırım yapacak şirketlere garantiler ve avantajlı kredilerin sağlanacağını açıklayan Rusya İhracat Merkezi Başkanı Pyotr Fradkov, daha fazla Rus-Mısır ortak projelerin oluşturulması ve bu projelere üçüncü tarafların çekilmesi gerektiğini söyledi.

Esra Değirmencioğlu – AVRAM Stajyer

Editör – Ayşe Enise Muş

Kaynak:

Sosyal Medyada Paylaş

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tarih:

Beğenebileceğinizi Düşündük
Yazılar

Davetlisiniz: Afet Sonrasında Yükseköğretime Erişim Hakkı İzlenmesi Raporu

📢 Davetlisiniz! 📢 Birlikte İyileşiyoruz programının bir parçası olan afet...

Suriye’de Mücadele: Türkiye ve İsrail

Bu makale, 14 Şubat 2025 tarihinde Shlomo Ben-Ami imzasıyla...

Türkiye’nin Toplumsal Haritası: TGSS 2024

Türkiye’nin Toplumsal Haritası Türkiye Genel Sosyal Saha Araştırması (TGSS), Türkiye’nin...

Almanya Yol Ayrımında

Bu makale, 14 Şubat 2025 tarihinde Ulrike Malmendier, Thilo...