Pedro Pablo Kuczynski’den Merak Uyandırıcı İfade

Papa Francisco, 18-21 Ocak tarihleri arasında Peru’yu ziyaret etti. 15-18 Ocak tarihleri arası Şili’ye gitmiş olan papa, ardından Peru’nun Başkenti Lima’ya geçti. Papa Francis, perşembe günü başlayan ve pazar günü sona eren Peru ziyareti sırasında Katolik halkının, basının ve hatta siyasi ayrıcalıkların ilgisini çekmeyi başardı.

Papa Francisco’nun ziyareti sırasında PPK’nın, (Pedro Pablo Kuczynski) Perulu siyasilere yönelttiği ifade dikkat çekti.  PPK, “Burada sahip olduğumuz tek kötü şey politikacılar.” dedi. Bunun üzerine Perulu Siyasetçi Luis Galarreta tarafından eleştiri aldı. PPK, Peru’daki Papa Francis’in kalışını “büyük bir ziyaret” olarak nitelendirdi ve Papa Francisco’nun gezisine katkıda bulunan tüm insanlara başarılı oldukları için teşekkür etti. Papa’ya ziyareti boyunca First Lady Nancy Lange ve Başkan Pedro Pablo Kuczynski eşlik etti. PPK’ya eşi Nancy Lange’in yanı sıra Dışişleri Bakanı Cayetana Aljovín’de eşlik etti. Francisco perşembe günü Şili’den, Lima’ya geldi. Ertesi gün Madre de Dios’un başkenti olan Puerto Maldonado’yu ziyaret ederek yerli topluluk temsilcileri ile bir araya geldi. Pazar sabahı Francisco, ülkenin piskoposlarıyla görüştü, Angelus’a katıldı ve Apostolic Nunciature’de öğle yemeğinden sonra Las Palmas Hava Üssü’ne gitti.

Kongre Başkanı Luis Galarreta, Cumhurbaşkanı Kuczynski’nin Papa Francis’e söylediği yorumu eleştirdi. Başkan Pedro Pablo Kuczynski’nin Papa Francisco’ya Perulu siyasilere karşı söylediği cümlenin, farklı sektörlerden tepkiler alması uzun sürmedi. Bunlardan biri olan Cumhuriyet Kongresi Sahibi Luis Galarreta, yorumları asılsız olarak reddetti. Luis Galarreta, her durumda ve ülkenin çeşitli yerlerinde birçok siyasetçinin eserini vurguladı. Ayrıca “Papa Francis’in ziyaretinin bize geri bildirimde bulunmamıza, kendimizi analiz etmemize ve neyi iyileştirebileceğimize ilişkin düşünmemize izin vereceğine inanmaktayız.” diye ekledi. Son olarak, Fujimorista kongre üyesi, kongre de İcra Şube ile çalışmak için istekli olduğunu vurguladı ancak Kuczynski hükümetinin kendilerine güvenmediğini hatırlattı.

Gamze BOZKURT
o-Staj 2018 LATAM Stajyeri

Kaynakça:

Sosyal Medyada Paylaş

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tarih:

Beğenebileceğinizi Düşündük
Yazılar

Sırbistan Protestolarının Anatomisi: Bir Altyapı Felaketinden Siyasal Krize

Sırbistan’da Protestoların Anatomisi: Bir Altyapı Felaketinden Siyasal Krize Hatice Deniz...

Arnavutluk Ortodoks Kilisesi Yeni Liderini Seçti

Bu çeviri, Andreja Bogdanovski tarafından kaleme alınan ve 24...

Küresel Demokratik Gerileme ve İmamoğlu’nun Tutuklanması

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanması ve üniversite...

İstanbul’un Belediye Başkanına Sahip Çıkmak, Avrupa Güvenliğini Güçlendirecektir

Bu çeviri, Dr. Semuhi Sinanoğlu tarafından kaleme alınan ve...