Pakistan, Afganistan Sınırına Birlik Konuşlandırıyor.

 Geçtiğimiz hafta Pakistan’ da Sufi türbesine DEAŞ tarafından yapılan saldırının ardından Pakistan-Afganistan gerilimi yaşanmıştı. Pakistan, Afgan sınırında teröristlerin muhtemel geçiş noktalarına karşı topçu birlikleri konuşlandırmaya başladı.

 Türbe saldırısının ardından Afganistan’ ı suçlayan Pakistan Afgan sınır vilayetlerini bombalamıştı. DEAŞ terörüne karşı operasyonlarını sürdüren Pakistan, Afganistan sınırına topçu birlikleri konuşlandırmaya başladı.Pakistan’ da yayınlanan Express Tribune gazetesine konuşan kaynaklar “birliklerin konuşlandırılmasında ana hedefin yasa dışı geçişleri önlemek olduğunu ve Pakistan kuvvetlerinin bu konuda tüm güçlerini kullanacağını” belirtirken, devriye sınır birliklerine de takviye yapıldığını belirtti.

 Pakistan ordu sözcüsü Asıf Gafur, kara kuvvetleri komutanının kurmayları ile gerçekleştirdiği toplantıda iki ülkenin terörle mücadele kapsamında yaptığı çalışmaların da ele alındığını belirtti.Kara kuvvetleri komutanı Organeral Cavid Bajva’ nın “sınırda ortak düşman ile mücadele için güvenlik önlemlerinin artırıldığını ve iki ülkenin terörle mücadeleyi birlikte yürüttüklerini” açıkladığını belirtti.

 Pakistan’ ın Kabil büyükelçisi ise Afganistan dışişleri bakanlığına çağırılarak sınır vilayetlerindeki bombardıman konusunda görüşüldü.

Turgut Sağlam – ORTAM Stajyer

Editör – Ayşe Enise Muş

Kaynak:

  • https://tr.sputniknews.com/asya/201702211027310939-pakistan-topcu-birlikleri-afganistan/
  • http://www.aksam.com.tr/dunya/pakistan-afganistanin-sinir-vilayetini-bombaladi/haber-597246
  • http://www.khaama.com/afghanistan-again-summons-pakistani-ambassador-over-artillery-shelling-02985

Sosyal Medyada Paylaş

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tarih:

Beğenebileceğinizi Düşündük
Yazılar

Davetlisiniz: Afet Sonrasında Yükseköğretime Erişim Hakkı İzlenmesi Raporu

📢 Davetlisiniz! 📢 Birlikte İyileşiyoruz programının bir parçası olan afet...

Suriye’de Mücadele: Türkiye ve İsrail

Bu makale, 14 Şubat 2025 tarihinde Shlomo Ben-Ami imzasıyla...

Türkiye’nin Toplumsal Haritası: TGSS 2024

Türkiye’nin Toplumsal Haritası Türkiye Genel Sosyal Saha Araştırması (TGSS), Türkiye’nin...

Almanya Yol Ayrımında

Bu makale, 14 Şubat 2025 tarihinde Ulrike Malmendier, Thilo...