İsrail Ve ABD Arasında Batı Şeria Gerginliği

 İsrail Savunma Bakanı Avigdor Liberman, ABD’den aldığı bir mesaj doğrultusunda “ Eğer İsrail işgal altında tuttuğu Batı Şeria’yı ilhak ederse Trump yönetimi ile arasında kriz yaşanacağını ifade eden bir mesaj aldığını” açıkladı.

 Liberman İsrail Parlamentosu Dış İlişkiler ve Savunma Komisyonu’nun toplantısında açılış konuşması yaparak bazı İsrailli milletvekillerinin Batı Şeria’yı ilhak etme çağrılarına tepki çekerek hükümetin böyle bir niyetinin olmadığını açıkça göstermesi gerektiğini söyledi. Fakat Trump yönetimi ile nasıl bir kriz yaşanacağına dair bir açıklama yok.

 İsrail 1967’den beri Batı Şeria ve Doğu Kudüs’ü işgal altında tutarken, buralarda yaklaşık 600.000 İsraillinin illegal olarak yaşaması uluslararası toplum tarafından işgal olarak adlandırılıyor. İsrail aynı zamanda 2 milyon Filistinliyi burada Gazze Şeridi’nde 2006’dan beri abluka altında tutuyor.

Gülcihan Mutlu – ORTAM Stajyer

Editör – Ayşe Enise Muş

Kaynak:

Sosyal Medyada Paylaş

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanır. Yorum verilerinizin nasıl işlendiğini öğrenin.

Tarih:

Beğenebileceğinizi Düşündük
Yazılar

Dünya ve Batı Enerji Açığının İkmalinde Yeni Ümit Afrika

9-12 Şubat 2026 tarihleri arasında G.Afrika’nın Cape Town şehrinde...

Afrika – ABD Ticari İlişkilerinde Yeni Durum ve Türkiye’nin Konumu

2025 Ocak ayında ABD Başkanlığını kazanan Donald Trump'ın görevi...

AB Genişleme Komiserinin Ankara Ziyareti: AB Rekabet Sürecine, Türkiye’nin Olası Katkıları

ABD Başkanı Trump’ın 2025 başında ikinci kez başkanlık görevine...

Kişiselleşmiş Küresel Düzen – Personalist Global Order

Kişiselleşmiş Küresel DüzenBüyük Güç Politikalarını Bireysel Heveslerin Belirlediği Bir...