Yunanistan’da Protesto

Yeni grev yasasına karşı düzenlenen genel grev kamusal hayatı felç etti. Grev yapma hakkını kısıtlanmasının ardından protesto amacıyla başlatılan grev nedeniyle başkent Atina’da trafik tıkandı, hava trafiğinde de aksamalar oldu.

Grevin yanı sıra protesto gösterileri de düzenlendi. Göstericiler polise taş atarlarken, polisler de göz yaşartıcı gaz kullandılar. Resmi verilere göre Atina’daki protestolara yaklaşık 6 bin kişi katıldı. Parlamentoda kabul edilen yasa, grevi zorlaştırıyor ve grev ilan edilebilmesi için gerekli oy sayısını arttırıyor.

Parlamentodaki yasa görüşmeleri sırasında bir konuşma yapan Başbakan Aleksis Tsipras ise grev hakkının kısıtlandığı iddialarını reddetti. Bunu bir “yalan” olduğunu savunan Tsipras “Bu hükümet grevleri ne yasaklıyor ne de grev hakkını tehdit ediyor” dedi.

Yunanistan’da 2010 yılından bu yana uluslararası kreditörlerin şartlarını protesto amacıyla 50 dolayında grev ilan edildi. Kemer sıkma önlemleri öngören yasalara Yunanistan’a yardım programındaki kredilerin serbest bırakılabilmesi için çıkarıldı.

Yunanistan’a mali yardım programı Ağustos ayında sonra ereceğinden dolayı, Atina hükümeti borç yapılandırılmasında kullanacağı kredileri sermaye piyasasından temin edebilmeyi umuyor.

Burak YÖRÜK
o-Staj 2018 AÇAM Stajyeri

Kaynakça:

 

 

Sosyal Medyada Paylaş

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Tarih:

Beğenebileceğinizi Düşündük
Yazılar

Yapay Zeka Diplomasisi: AI Diplomasisinin Yükselen Çağı

The Emerging Age of AI Diplomacy To compete with China,...

Kolektif Kimlik Bağlamında Sosyal Bütünleşme: Gezi Parkı Olaylarından Bir Perspektif

Fazilet Bektaş Sivil Toplum Çalışmaları o-Staj Programı Özet Bu çalışma, uluslararası alan...

Teknolojinin İpek Yolu: Otoriterleşme ve Çin’den Dünyaya Uzanan Dijital Otoriteryanizm

Nazlı Derin Yolcu Sivil Toplum Çalışmaları o-Staj Programı Özet Dünyada geçmişten günümüze...

Arap Baharı ve Demokratikleşme: Tunus ve Mısır’da Sivil Toplumun Karşılaştırmalı Rolü

Ayça Özalp  Sivil Toplum Çalışmaları o-Staj Programı Giriş Demokratikleşme ve sivil toplum...