Yerel Yönetimler Sempozyumu

21. yüzyıl, bilginin ve kentlerin çağıdır. En küçüğünden en büyüğüne, en gelişmişinden en yoksuluna kadar bütün ülkeler artık kentleriyle var olmaktadır. Bilim ve teknoloji kentlerde üretilmekte ve insanlığa yayılmaktadır.

Günümüzde ülkeler arasında olduğu kadar, kentler arasında da küreselleşme ile beraber büyük bir rekabet ve dışa açılma ortaya çıkmaktadır. Ülkeler, dış açılımlarını büyük ölçüde vizyon kentleri ile daha kolay sağlayabilmektedirler. Bu bağlamda yerel yönetimler, ülkelerin ve milletlerin gelişip güçlenmesine önemli katkılar sağlayan aktörler konumuna gelmiştir. Bu kentlerin yönetiminde asli aktör olan belediyeler ise günümüzde, küreselleşmenin en önemli unsurları halindedir.

Türkiye, son yıllarda Kamu Yönetimi alanında önemli bir dönüşüm başlatmıştır. Bu çerçevede hem gençlerin hem de yerel yöneticilerin, bu büyük dönüşüm sürecine adaptasyonu ve iyi bir şekilde hazırlanması gerekmektedir.  Yapılacak sempozyum sayesinde; halka kaliteli, bilinçli ve gereken hizmeti gerektiği şekilde sunabilecek, sadece Türkiye değil, Dünyadaki gelişmeleri takip edip yerel yönetim gerçeklerine adapte edebilecek “Yerel Yönetim” profesyonellerinin yetişmesine katkı sunulacaktır. 

Bu amaçla yola çıkarak Türkiye Uluslararası İlişkiler Çalışmaları (TUİÇ) olarak 21-22 Şubat 2013 tarihlerinde Ankara Yenimahalle Belediyesi ve ODTÜ işbirliği ile ‘’Güncel sorunlar ışığında Türkiye’de Yerel Yönetimler’’ konu başlığında Yerel Yönetimler Sempozyumu gerçekleştirilecektir.

Sempozyum dâhilinde yerel yönetimlerin üst kademelerinde görev almış bürokratların, mimarların, kent bilimcilerin, akademisyenlerin ve belediye başkanlarının konuk olacağı  farklı oturumlar gerçekleştirilecektir. Sempozyumun dili Türkçedir.  Programı başarıyla tamamlayan katılımcılara sertifika verilmesi planlanmaktadır. Sempozyum katılımcılarının sertifika almaya hak kazanmaları için sempozyuma %100 oranında katılım göstermeleri gerekmektedir. Sempozyumun Yenimahalle Belediyesi Nazım Hikmet Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilmesi öngörülmektedir.

Katılmak isteyenlerin Başvuru Formunu doldurmaları gerekmektedir.

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız…

{jcomments off} 

Sosyal Medyada Paylaş

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tarih:

Beğenebileceğinizi Düşündük
Yazılar

Davetlisiniz: Afet Sonrasında Yükseköğretime Erişim Hakkı İzlenmesi Raporu

📢 Davetlisiniz! 📢 Birlikte İyileşiyoruz programının bir parçası olan afet...

Suriye’de Mücadele: Türkiye ve İsrail

Bu makale, 14 Şubat 2025 tarihinde Shlomo Ben-Ami imzasıyla...

Türkiye’nin Toplumsal Haritası: TGSS 2024

Türkiye’nin Toplumsal Haritası Türkiye Genel Sosyal Saha Araştırması (TGSS), Türkiye’nin...

Almanya Yol Ayrımında

Bu makale, 14 Şubat 2025 tarihinde Ulrike Malmendier, Thilo...