Yeni İçişleri Bakanı Horst Seehofer: ”İslam Almanya’ya ait değildir.”

Almanya’nın yeni İçişleri Bakanı, Başbakan Angela Merkel ile çelişen sözlerinde, İslam’ın bu ülkeye ait olmadığına inandığını söyledi.

 Seehofer, “İslam Almanya’ya ait değildir. Almanya, Hristiyan değerlerden oluşuyor. Tabi ki bizde yaşayan Müslümanlar Almanya’ya aittir. Ama bu elbette biz kendi geleneklerimizden ve görgü kurallarımızdan vazgeçeceğiz anlamına gelmez. Almanya’da yeniden İslam Konferansı’na ihtiyaç olduğunu belirten Seehofer, “Kesinlikle İslam Konferansı’na ihtiyacımız var. Benim için İslam Konferansı çok önemli. İslami derneklerle aynı masaya oturmamız lazım, onlara diyalog arayışında olmalıyız. Benim mesajım; Müslümanlar bizimle yaşamak zorunda, yanımızda veya karşımızda değil. Bir şeylere ulaşmak için karşılıklı anlayış göstermeliyiz ve birbirimize destek olmalıyız. Birbirimizle konuşursak başarılı oluruz.” dedi.

Seehofer son zamanlarda, göçmenlik sıfatıyla bakanlıktan sorumlu olduğu için, reddedilen sığınmacıların sınır dışı edilmelerini yeni görevinde hızlandırmaya söz verdi. Yeni Alman kabinesinin göçmen kökenli veya renkli insanlara yer vermediği yönündeki eleştirileri reddetti.

Almanya’nın yeni hükümeti sonunda Merkel’in Hıristiyan Demokratları (CDU), CSU ve Sosyal Demokratlar (SPD) ile bir koalisyon anlaşmasıyla doğrulandı. Merkel, Bundestag tarafından Şansölye olarak dördüncü dönemi için seçildi.

Ebrar GENÇ
o-Staj 2018 AÇAM Stajyeri

Kaynakça:

Sosyal Medyada Paylaş

Sabri Versan
Sabri Versan
EditörDokuz Eylül Üniversitesi İstatistik Girişimci

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tarih:

Beğenebileceğinizi Düşündük
Yazılar

Küresel Demokratik Gerileme ve İmamoğlu’nun Tutuklanması

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanması ve üniversite...

İstanbul’un Belediye Başkanına Sahip Çıkmak, Avrupa Güvenliğini Güçlendirecektir

Bu çeviri, Dr. Semuhi Sinanoğlu tarafından kaleme alınan ve...

Elon Musk ve Birinci İlkeleri

Dünyanın en zengin adamı, fiziğin kurallarını siyasete uygulamak istiyor....

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılına Bir Bakış: “Türkiye at 100”

Cumhuriyet’in birinci yüzyılını geride bırakan Türkiye, sadece siyasal dönüşümleriyle...