Washington’da İlginç İddia

ABD’nin CIA Başkanı Lion Panetta’nın Savunma Bakanlığına getirileceği iddia edildi.

Associated Press ajansının ve ABC televizyonunun haberlerinde, Merkezi Haberalma Teşkilatı’nın (CIA) başkanı Leon Panetta’nın Savunma Bakanlığı görevine getirileceği, Afganistan’daki NATO güçlerinin Amerikalı komutanı Orgeneral David Petraeus’un da CIA başkanlığına atanacağı belirtildi.

ABD yönetiminden adının açıklanmasını istemeyen yetkililer, ABD Başkanı Barack Obama’nın, bu hafta Panetta’yı, bu yıl görevden ayrılayacağını açıklayan Robert Gates’in yerine Savunma Bakanı olarak atamayı, Orgeneral Petraeus’u da CIA başkanlığına getirmeyi planladığını, atamaların bu yaz yürürlüğe girmesinin muhtemel olduğunu söylediler.  

Korgeneral John Allen’ın da Petraeus’un yerine geçmesinin beklendiği kaydedilirken, atamaların yarın Beyaz Saray tarafından açıklanması bekleniyor.

(tuicakademi-ntvmsnbc)

Sosyal Medyada Paylaş

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tarih:

Beğenebileceğinizi Düşündük
Yazılar

Bosna-Hersek’te Yeni Bir Kriz Mi Doğuyor?

Bosna-Hersek'te son dönemde yaşanan gelişmeler, ülkenin siyasi istikrarını ve...

Trump ve Yeni Milliyetçilik Çağı

Bu yazı ilk olarak Michael Brenes ve Van Jackson...

Davetlisiniz: Afet Sonrasında Yükseköğretime Erişim Hakkı İzlenmesi Raporu

📢 Davetlisiniz! 📢 Birlikte İyileşiyoruz programının bir parçası olan afet...

Suriye’de Mücadele: Türkiye ve İsrail

Bu makale, 14 Şubat 2025 tarihinde Shlomo Ben-Ami imzasıyla...