Uluslararası Saraybosna Üniversitesi TUİÇ Tanışma Toplantısı

“ve gördük ki mekân değildir, zamandır önemli olan ve lakin o da değildir; eylemdir önemli olan ve o dahi değildir kalp olmadıkça…”

                                                                                                          Cahit Zarifoğlu

TUİÇ Uluslararası Saraybosna Üniversitesi Temsilciliği olarak TUİÇ Tanışma Toplantısı’nı gerçekleştirdik.

‘’Neden Uluslararası İlişkiler?’’ sorusuyla başladığımız toplantımızda, ekip olarak öncelikle birbirimizin bu bölüme olan bakış açısıyla ilgili keyifli bir sohbet gerçekleştirdik. Üniversite Temsilcimiz Çekdar Aközel arkadaşımızın Eskişehir’e gidiş sürecinden oradaki TUİÇ ailesi ile birlikte geçirdiği zamanlardan ve bu süreç doğrultusunda edindiği TUİÇ IUS Temsilciliği hakkındaki düşünceleri ile başladık.

Ekip olarak (Çekdar Aközel, Hilal Yanık, Oumar Yahya, Baran Aytek), kendimize programlarımızı ve toplantılarımızı yapabileceğimiz yerleri belirleme kararı aldık. Yunus Emre Enstitüsü, TİKA, Türkiye Cumhuriyeti Saraybosna Büyükelçiliği Eğitim Müşavirliği’nden bu konuda destek alıp ayrıca ortak çalışmalar için planlamalar yaptık. Bunlara ek olarak şuan da kuruluş aşamasında olan Avrupalı Balkan Demokratlar Birliği Gençlik Kollarında olan arkadaşımız Hilal Yanık,  Avrupalı Balkan Demokratlar Birliği Bosna Hersek Başkanı Sayın Emine Şecerovic Kaşlı ile TUİÇ Temsilciliğimiz için desteklerini paylaştı.

Toplantımızın ikinci konusu başlangıç olarak ‘ne yapmalıyız?’ sorusu idi. Birbirimizin yorumlarına dayanarak bir sonuç çıkardığımızda okulumuz öğrencileri ile gerçekleştireceğimiz ilk toplantımızda öncelik olarak onları tanıma aşamasından sonra onlara neden uluslararası ilişkiler, siyasal bilimler, iktisat ve işletme bölümlerini tercih ettiklerini sormayı amaçlıyoruz. Bu aşamadan sonra TUİÇ hakkında kendilerinin ne bildiğini sorduktan sonra kendi hazırladığımız TUİÇ genel tanıtım sunumu ile arkadaşlarımıza TUİÇ nedir? Amaçlarımız nelerdir? Ve bu zamana kadar yapılan TUİÇ çalışmalarının bir kısmını anlatıp, bizim bundan sonraki süreçte yapacağımız etkinliklerden bahsedeceğimizi kararlaştırdık.

‘Türkiye’de Uluslararası İlişkilerci Olmak’ kitabını okuyup analiz etme kararı aldık. Ek olarak, TUİÇ’in sayfasında bulunan Uluslararası İlişkiler Film Listesi’ndeki filmleri kendi aramızda haftada bir veya iki haftada bir izleme gününe karar verip bu alanda çalışmalar yapabileceğimize karar verdik.

Aramıza katılacak arkadaşlarımızın geleceğe dair kaygılarını yok etmek, özgüven sorunlarını aşmalarında yardımcı olmak, okudukları bölümler hakkında okuduğumuz makaleler ve kitaplar üzerine analizler yapmak ve kendilerini başlangıç aşamasında daha iyi ifade etmeleri için münazaralar yapmayı amaçlıyoruz.  Sonuç olarak; ideolojik, etnik, dini ve siyasi ayrım yapmadan hep birlikte TUİÇ IUS ailesi olarak güzel çalışmalar yapacağız.

Çekdar AKÖZEL

Uluslararası Saraybosna Üniversitesi TUİÇ Temsilcisi

Sosyal Medyada Paylaş

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Tarih:

Beğenebileceğinizi Düşündük
Yazılar

Srebrenitsa Soykırımı Mahkumu Radislav Krstic’in Mektubu

Srebrenitsa’da soykırımın desteklenmesi ve yardım edilmesi suçundan Lahey’de 35...

Trump’ın Ukrayna’da Batı/NATO Barış Gücü Planına Yönelik 10 Engel

Andrew Korybko 10 Obstacles To Trump’s Reported Plan For Western/NATO...

Türkiye-AB İlişkilerinde Kırılma Noktası: AK Parti Döneminde Yaşanan Gelişmeler ve Güncel Durum

Dr. Aziz Armutlu Giriş: Türkiye AB İliskileri Türkiye ile Avrupa Birliği...

Yapay Zeka Diplomasisi: AI Diplomasisinin Yükselen Çağı

The Emerging Age of AI Diplomacy To compete with China,...