Üç Kıta Üç Patlama

Amerika Büyükelçiliği’nde Patlama

Ankara’da Paris Caddesinde bulunan Amerika Büyükelçiliği’nde patlama oldu.  Muhabirlerin polisten aldığı bilgiye göre, patlamaya canlı bombanın neden olduğu öğrenildi. Patlama, ziyaret ve vize işlemleri için gelenlerin giriş yaptığı 2 numaralı giriş kapısın meydana geldi.  Saldırganın x-ray cihazından geçerken üzerindeki bombayı patlattığı belirtiliyor. Büyükelçilikte meydana gelen patlamaya ilişkin olarak Ankara Valisi Alaattin Yüksel’in yaptığı açıklamaya göre saldırganın kendisi ile birlikte bir ABD’li personelin öldüğü bilgisi verildi. Yüksel, patlamanın büyükelçiliğin alanında gerçekleştiğini vurguladı. Büyükelçilik’ten yapılan açıklamada Türk emniyet yetkililerine hızlı müdahalesinden dolayı teşekkür edildi. Meydana gelen patlama ile ilgili teknik araştırmalar devam ediyor.

Petrol Şirketinde Patlama

Meksika’da devlete ait petrol şirketinin merkez binasında meydana gelen patlamada 25 kişi öldü, 101 kişi yaralandı. Başkent Mexico City’de bulunan binanın bodrum katında gerçekleşen patlama neticesinde binanın 3 katı büyük hasar gördü. Devlet Başkanı Enrique Pena Nieto uzmanların patlamaya sebebiyet veren etkenin ne olduğuna henüz ulaşılamadığını yönünde açıklamada bulundu. Petrol şirketi ise patlamanın elektrik sisteminden kaynaklanmış olabileceği ya da gaz sıkışması nedeni ile yaşanmış olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor.

Çin’de Patlama

Çin’in Henan eyaletindeki G30 otoyolunda kamyonun patlaması sonucunda köprü çöktü. Patlamaya neden olan kamyonun çatapat ve havai fişek türü patlayıcı taşıdığı belirtildi. Çin Ulusal Radyosu’nun verdiği bilgiye göre, enkaz altında kalan araçlarda 9 ölü ve 11 yaralı olduğu bilgisine ulaşıldı. Yetkililer patlamanın ardından altı aracın 30 metrelik yükseklikteki köprüden aşağı uçması dolayısıyla ölü sayısının artabileceğini yönünde bilgi verdi.

4 bin 400 kilometrelik G30 otoyolu, Çin’in batısındaki Kazakistan sınırından doğudaki Sarı Deniz’e kadar uzanıyor.

(TUİÇ Akademi, Cihan, Hürriyet, BBC, Anadolu Ajansı)

Öznur HACIOSMANOĞLU

TUİÇ Stajyeri

Sosyal Medyada Paylaş

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Tarih:

Beğenebileceğinizi Düşündük
Yazılar

Orta Güçler Çok Kutuplu Bir Dünya Yaratacak

Dani Rodrik - Cambridge Bu yazı ilk olarak 11 Kasım...

Amerika Bir Sonraki Sovyetler Birliği mi?

Harold James, Princeton Üniversitesi'nde Tarih ve Uluslararası İlişkiler Profesörü. Bu...

Stabil Kripto Paralar Doların Küresel Statüsünü Koruyabilir

Paul Ryan, ABD Temsilciler Meclisi'nin eski sözcüsü (2015-19), American...

Avrasya’da Kolektif Güvenlik: Moskova ve Yeni Delhi’den Bakışlar

Collective Security in (Eur)Asia: Views from Moscow and New...