Türkiye Hükümetinin Tutumu Suriyeliler Tarafından Protesto Edildi

Türkiye’nin Şam Büyükelçiliği önünde bugün toplanan yüzlerce kişi Türk hükümetinin Suriye’ye ilişkin tutumunu protesto etti. Çok sayıda vatandaşın bulunduğu gösteride, Ulusal birlik çağrısında bulunup Suriye’nin içişlerine yönelik dış müdahaleyi reddeden katılımcılar, Suriye bayraklarıyla birlikte vatan egemenliği ve bağımsız kararını vurgulayan pankartlar taşıdı.

Protesto gösterisine katılan Sahib Şuayib SANA’ya verdiği demeçte, “Suriyeli olarak hangi taraftan olursa olsun içişlerimize yönelik müdahaleyi reddettiklerini, Cumhurbaşkanı Beşşar el-Esad’ın yönetimindeki kapsamlı reform programı ve ulusal birliği desteklediklerini” dile getirdi.

Protesto gösterilerinin içinde bulunan sanatçı Beşşar İsmail ise, Suriye halkının insanlığa inandığını ve çifte standartlı politikalar izleyen hükümetlerin tutumlarını reddettiğini belirterek bu gösterinin Suriyelilerin içişlerine müdahaleyi reddettiği mesajı vermeyi hedeflediğine dikkat çekti. 

 

(tuicakademi – SANA) // Fatih ÇAM

Sosyal Medyada Paylaş

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tarih:

Beğenebileceğinizi Düşündük
Yazılar

Dünya Ticaretinde Yeni Bir Süreç 4 Şubat İtibariyle Başlıyor

ABD’nin 20 Ocak 2025 de yemin ederek II. kez...

Ukrayna’nın Batı Sınırları, Çatışma Sonrası Büyük Olasılıkla Değişmeyecek

Andrew Korybko Son dönemde yaşanan iki gelişme, uzun süredir devam...

Slavoj Zizek: Solcular, Ukraynalıların Savaş Sırasındaki Seçimini Yanıltıcı Şekilde Sunuyor

Savaş zamanlarında, hayatta kalma, ahlak ve kimlik gibi temel...

Orta Güçler ve Anlaşma Sanatı

Middle Powers and the Art of the Deal Anne-Marie SlaughterDonald...