TUİÇ Biga Cuma Söyleşileri Başladı!

Biga; Çanakkale ilinin kendi adıyla anılan yarımadada kurulmuş, merkeze 90 km uzaklıkta, nüfus bakımından Çanakkale’nin en büyük ilçesidir. Biga, Türkiye Uluslararası İlişkiler Çalışmaları Derneğinin (TUİÇ) ilk temellerinin atıldığı yerdir. Uluslararası İlişkiler Topluluğu (UİT) olarak başlayan TUİÇ serüveninin ilk heyecanları burada başlamıştır.
TUİÇ’in kurulduğu günden bu yana yanında olan ve hala da yanında olmaya devam eden Doç. Dr. Mehmet Bülent Uludağ hocamızın UİT’in danışmanlığını yaptığı dönemde, Biga’da öğrencisi Burak Yalım ve arkadaşları ile gerçekleştirmiş olduğu Çarşamba Sohbetlerini tekrar canlandırmak isteyen bizler bu isteğimizi 25 Mart Cuma günü Doç.Dr.Mehmet Bülent Uludağ hocamıza bildirdik.
Her hafta İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi’nden Biga’daki biz öğrencilerine ders verebilmek için Perşembe gününden Biga’ya gelen ve üniversitedeki kendi odasında uyuyan, cuma günü de derse giren hocamız bizleri kırmayıp Cuma günleri 21.00-23.00 saatleri arasında bunun için bizlere zaman ayırabileceğini belirtti.
Ekibimiz, TUİÇ Çanakkale 18 Mart Üniversite Temsilcileri ve Uluslararası İlişkiler Topluluğu bünyesinde bulunan, Şeyda Öcal, Abdullah Aksoy, Esra Yılmaz, Samet Ersan, Tugay Türkoğlu, Yusuf Akkuş, Aygül Aktaş, Semih Erol, Kübra Doğruyol, Sefa Saygın arkadaşlarımızdan oluşmaktadır.
TUİÇ Biga Cuma Söyleşilerinin amacı; ulusal ve uluslararası gündem, edebiyat, sanat üzerine söyleşilerin gerçekleşebileceği ve geleceğin emanetçisi olan biz gençlerin, büyüklerimizin bilgi birikiminden ve tecrübelerinden yararlanabileceği okul ortamından uzak sıcak bir ortam oluşturmaktır.
TUİÇ Biga Ekibi olarak, TUİÇ Biga Cuma Söyleşileri’nin ilkini bu hafta 1 Nisan Cuma günü, belirlenen saatte “Türkiye’de Anayasa ve Sistem Tartışmaları” konusu üzerine değerli hocamız Doç. Dr. Mehmet Bülent Uludağ ve diğer değerli katılımcılarımızın eşliğinde Biga Halim Bey Konağında gerçekleştirdik.
Gerçekleştirilen görüşme, Türkiye’de tartışılan anayasa ve sistem konuları üzerine kapsamlı bir söyleşi oldu. Söyleşide cevap aranan sorular başlıca şu şekildeydi; “Yeni bir anayasa nasıl yapılmalıdır? Yeni anayasa için neler gereklidir? Yeni anayasayı kimler yapmalıdır? Başkanlık sistemi gerekli midir? Başkanlık sistemi nasıl olmalıdır? Başkanlık sistemi neleri değiştirecek?”


Daha önce de belirtildiği gibi, her hafta cuma günleri bizlere ders vermek için İzmir’den Biga’ya gelen ve bu gününün tamamında bize bilgi birikimini ve tecrübesini aktarmaya çalışan, bizlerle ilgilenen, sorunlarımızı dinleyen değerli Doç. Dr. Mehmet Bülent Uludağ hocamıza ve diğer değerli katılımcılarımıza, katılımlarından ve ilgilerinden dolayı teşekkür ederiz.

Mehmet Nizam
TUİÇ BALKAM Koordinatörü

Sosyal Medyada Paylaş

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Tarih:

Beğenebileceğinizi Düşündük
Yazılar

Srebrenitsa Soykırımı Mahkumu Radislav Krstic’in Mektubu

Srebrenitsa’da soykırımın desteklenmesi ve yardım edilmesi suçundan Lahey’de 35...

Trump’ın Ukrayna’da Batı/NATO Barış Gücü Planına Yönelik 10 Engel

Andrew Korybko 10 Obstacles To Trump’s Reported Plan For Western/NATO...

Türkiye-AB İlişkilerinde Kırılma Noktası: AK Parti Döneminde Yaşanan Gelişmeler ve Güncel Durum

Dr. Aziz Armutlu Giriş: Türkiye AB İliskileri Türkiye ile Avrupa Birliği...

Yapay Zeka Diplomasisi: AI Diplomasisinin Yükselen Çağı

The Emerging Age of AI Diplomacy To compete with China,...