TUİÇ Balkan Ekonomi Zirvesi Yaklaşıyor

 

 

Türkiye Uluslararası İlişkiler Çalışmaları –TUİÇ- Derneği’nin organize ettiği Balkan ülkeleri başta olmak üzere 10 farklı ülkeden konuşmacının katılacağı “Balkan Ekonomi Zirvesi” 10-11 Nisan tarihlerinde, İstanbul Bahçeşehir Üniversitesi Fazıl Say Salonu’nda gerçekleştirilecektir.

 

Zirve’de Türkiye’nin Balkan ülkeleri ile gelişen ekonomik ilişkileri başta olmak üzere Balkan ülkeleri arasındaki işbirliği fırsatları ekonomi ve güvenlik başlıkları altında ele alınacak. Soğuk Savaş’ın bitişiyle birlikte Sosyalist Yugoslavya’nın dağılması akabinde bağımsızlığını ilan eden ülkelerin Avrupa Birliği ve NATO ile olan ilişkileri, bu bağlamda Türkiye’nin rolü ve önemi etkinliğin öne çıkan konuları arasında.

 

Uluslararası Bosna Bankası CEO’su Amer Bukviç, London School of Economics’ten Balkan Uzmanı Will Bartlett, Sırbistan’ın önde gelen think-tank kuruluşu Avrupa-Atlantik Çalışmaları Merkezi Direktörü Jelena Milic, Yunanistan’dan Ekonomist Jens Bastian, T.C. Dışişleri Stratejik Araştırmalar Merkezi’nden Doç. Dr. Birgül Demirtaş, Fransa’da faaliyet gösteren Red Analysis Merkezi Direktörü Helene Lavoix olmak üzere alanında uzman 15 ismin konuşmacı olarak katılacağı etkinlik 10 Nisan Cuma sabahı başlayıp 11 Nisan Cumartesi günü öğlene kadar devam edecek.

Organizasyon dili İngilizce olmakla birlikte program süresince İngilizce-Türkçe simultane çeviri hizmeti sağlanacaktır. Etkinliğe katılım için www.balkansummit.com adresindeki register kısmından kayıt formunu doldurmanız gerekiyor. Organizasyona katılım için ücret talep edilmediği gibi etkinlik öğrenci, uzman, işadamı dâhil olmak üzere herkesin katılımına açık olarak gerçekleştirilecek. Sosyal medya üzerinden #TUICBalkanSummit hashtagı üzerinden takip edilebilecek olan Balkan Ekonomi Zirvesi, 2008 yılında öğrenci platformu olarak yola çıkan ve 2011 yılında dernekleşen TUİÇ tarafından gerçekleştiriliyor.   

Sosyal Medyada Paylaş

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Tarih:

Beğenebileceğinizi Düşündük
Yazılar

TikTok Kapandı ve Yeniden Açıldı: Dijital Rekabet VS İfade Özgürlüğü

Sosyal medya çağının en çarpıcı ve tartışmalı olaylarından biri...

Trump II: Yeni Dönemde ABD ve Dünya

Donald Trump, 20 Ocak 2025 itibarıyla ikinci kez ABD...

Uluslararası İlişkiler ve Türk Dış Politikası – Almanak 2024

Almanaklar, internetin yaygın olarak kullanılmaya başladığı yıllara kadar, geçmiş...

AB’nin Ucuz İş Gücü Talebi, Ukrayna’nın Yeniden İnşasını Tehlikeye Atıyor

Bu yazı, uluslararası ilişkiler analisti Andrew Korybko tarafından 9...