Suudi Arabistan’a 4.2 Milyon Dolarlık Tazminat Davası.

 11 Eylül saldırılarında hayatını kaybedenlerin ailelerinin Suudi Arabistan’a tazminat davası açmasına yönelik yasa tasarısı ABD Senatosundan geçerken, Suudilere bağlı 10 kuruma 4,2 milyon dolarlık dava açıldı.

 11 Eylül 2001 yılında ABD’nin New York şehrinde Dünya Ticaret Merkezinin kalbi olarak bilinen İkiz Kuleler ile Washington’daki Savunma Bakanlığına yapılan sadırılar sonucu yaklaşık 3000 kişi hayatın kaybetmişti. Ölenlerin ailelerinin Suudi Arabistan’a dava açmasına yönelik tasarı Mayıs 2016’da onaylandı. Tasarının onaylanma gerekçesi ise El Kaide’nin ‘destek’ almadan böyle bir saldırıyı başarılı bir şekilde gerçekleştiremeyeceği ve koordine edemeyeceği yönündedir.

 Onaylanan tasarı ile birlikte Al Rajhi Bank, National Commercial Bank, havacılık inşaat şirketi olan Dallah Avco ile inşaat şirketi Mohammed Binladin Co ve Mekke merkezli yardım kuruluşu Muslim World League gibi 10 kuruma “El Kaide’ye saldırılar için yardım ve yataklık” suçlarından 4,2 milyon dolarlık davalar açıldı.

Gülcihan Mutlu – ORTAM Stajyer

Editör – Ayşe Enise Muş

Kaynak:

Sosyal Medyada Paylaş

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tarih:

Beğenebileceğinizi Düşündük
Yazılar

Davetlisiniz: Afet Sonrasında Yükseköğretime Erişim Hakkı İzlenmesi Raporu

📢 Davetlisiniz! 📢 Birlikte İyileşiyoruz programının bir parçası olan afet...

Suriye’de Mücadele: Türkiye ve İsrail

Bu makale, 14 Şubat 2025 tarihinde Shlomo Ben-Ami imzasıyla...

Türkiye’nin Toplumsal Haritası: TGSS 2024

Türkiye’nin Toplumsal Haritası Türkiye Genel Sosyal Saha Araştırması (TGSS), Türkiye’nin...

Almanya Yol Ayrımında

Bu makale, 14 Şubat 2025 tarihinde Ulrike Malmendier, Thilo...