Suriye – Lübnan Sınırında Hizbullah konvoyuna Saldırı

Geçtiğimiz hafta Beyrut’ta Hizbullah kalesinde en az 50 kişinin öldürüldüğü bombalı saldırının ardından bu kez sınırda Hizbullah üyelerinin konvoyuna yönelik bir saldırı gerçekleştirildiği ve 3 kişinin yaralandığı bildirildi.

 

Suriye-Lübnan sınırında ilerleyen Hizbullah araçlarına ateş açılarak 3 kişinin yaralandığı ifade edildi.

Yetkililer saldırının sorumlularının henüz bulunamadığını fakat Suriyeli Sünni grupların Esad rejimine olan desteği nedeniyle Hizbullah’ı hedef aldıkları yönünde tehditler olduğunu dile getirdi.

Bu saldırının Hizbullah güçlerinin Esad rejimine destek vermeye başladıklarından beri yapılan üçüncü saldırı olduğu belirtilirken, geçen hafta da Hizbullah kalesi Beir El Abid’de gerçekleşen saldırıda 50’den fazla insanın hayatını kaybettiği hatırlatıldı.

(TUİÇ Akademi, Cnn)

Zekiye Öksüzoğlu

TUİÇ Stajyer

 

Sosyal Medyada Paylaş

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tarih:

Beğenebileceğinizi Düşündük
Yazılar

Dünya Ticaretinde Yeni Bir Süreç 4 Şubat İtibariyle Başlıyor

ABD’nin 20 Ocak 2025 de yemin ederek II. kez...

Ukrayna’nın Batı Sınırları, Çatışma Sonrası Büyük Olasılıkla Değişmeyecek

Andrew Korybko Son dönemde yaşanan iki gelişme, uzun süredir devam...

Slavoj Zizek: Solcular, Ukraynalıların Savaş Sırasındaki Seçimini Yanıltıcı Şekilde Sunuyor

Savaş zamanlarında, hayatta kalma, ahlak ve kimlik gibi temel...

Orta Güçler ve Anlaşma Sanatı

Middle Powers and the Art of the Deal Anne-Marie SlaughterDonald...