Şam’da Sıcak Saatler “Dumanlar Yükseliyor”

Reformcu İnternet sitelerinin haberine göre, Suriye ordusunun Şam’ın Batısındaki Muadhamiye semtini kordon altına aldığını ve semtten dumanlar yükseldiğini duyurdu.

Suriye ordusu başkent Şam’ın batısında yer alan banliyö semti Muadhamiye’yi kordon altına aldı. Bölgede yoğun çatışma seslerinin duyulduğu bildiriliyor. Reform yanlısı eylemcilerin internet sitelerinde, banliyö semti üzerine dumanların yükseldiği, ayrıca elektrik ve iletişim hatlarının kesildiği bildirildi.

Şam’ın yanı sıra Suriye güvenlik güçleri başkentin kuzeyinde yer alan Humus, güneyde Dera ve sahil kenti Banyas’ta da hükümet karşıtı protestoları bastırmaya çalışıyor. Suriyeli yetkililer, üç kent ve çevresindeki olaylarda altı güvenlik görevlisinin öldüğünü ileri sürdü.

Pazar günü Humus kentinden gelen silahlı çatışma haberlerinde, ölenler arasında 12 yaşında bir çocuğun da olduğu bildirildi. Humus’ta tanklarla destekli askerlerin cumartesi gecesinden beri evlere baskın düzenleyerek çok sayıda kişiyi gözaltına aldığı belirtildi.

Ayrıca, Suriye devlet televizyonu da, silahlı kişilerin Humus yakınlarında yola pusu kurarak bir minibüsteki 10 işçiyi öldürdüklerini bildirdi.

(tuicakademi-BBC-ntvmsnbc)

Sosyal Medyada Paylaş

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tarih:

Beğenebileceğinizi Düşündük
Yazılar

Bosna-Hersek’te Yeni Bir Kriz Mi Doğuyor?

Bosna-Hersek'te son dönemde yaşanan gelişmeler, ülkenin siyasi istikrarını ve...

Trump ve Yeni Milliyetçilik Çağı

Bu yazı ilk olarak Michael Brenes ve Van Jackson...

Davetlisiniz: Afet Sonrasında Yükseköğretime Erişim Hakkı İzlenmesi Raporu

📢 Davetlisiniz! 📢 Birlikte İyileşiyoruz programının bir parçası olan afet...

Suriye’de Mücadele: Türkiye ve İsrail

Bu makale, 14 Şubat 2025 tarihinde Shlomo Ben-Ami imzasıyla...