Salihi’den Kaçırılan İranlılara Yönelik Açıklama

İran Dışişleri Bakanlığı’ndan Suriye’de isyancılar tarafından kaçırılan 48 hacının Devrim Muhafızlarına mensup olduğu yönündeki iddialara yönelik açıklama geldi. Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi, kafilenin içinde emekli devrim muhafızlarının ve askerlerin olduğunu ancak bu kişilerin şu an görevde bulunmadıklarını ifade ederek iddiaları yalanladı.

İran’dan Şam’daki Seyyide Zeynep Türbesine ziyaretine giden 48 İranlı Özgür Suriye Ordusu’na bağlı El Bega Tugayı tarafından kaçırılmıştı. İsyancılar kafilenin Şam’a keşif yapmak için geldiğini açıklayarak, kafiledeki askerlerin kimliklerini gösterdiler. İsyancılar Tahran’ın Esad yönetimine desteğini sürdürmesi durumunda kaçırmaların devam edeceğini vurguladı.

Kafileyi götüren seyahat şirketinden bir yetkili de hac ziyaretine gidenlerin üniversite öğrencileri ve memurlardan oluştuğunu ifade ederek, bütün yolcuların sivil olduğunu vurguladı.

İran rehinelerin kurtarılması için diplomatik girişimlere başladı. Birleşmiş Milletlerden yardım talebinde bulunan İran Türkiye ve Katar’dan da yardım istedi.

İran Dışişleri Bakanı Salihi’nin Türkiye’ye geleceği ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile Suriye konusunda görüşmelerde bulunacağı kaydedildi.

(TUİÇ Akademi, BBC, Hürriyet)

 

Seren Selvin Korkmaz

TUİÇ Stajyeri

Sosyal Medyada Paylaş

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tarih:

Beğenebileceğinizi Düşündük
Yazılar

Dünya Ticaretinde Yeni Bir Süreç 4 Şubat İtibariyle Başlıyor

ABD’nin 20 Ocak 2025 de yemin ederek II. kez...

Ukrayna’nın Batı Sınırları, Çatışma Sonrası Büyük Olasılıkla Değişmeyecek

Andrew Korybko Son dönemde yaşanan iki gelişme, uzun süredir devam...

Slavoj Zizek: Solcular, Ukraynalıların Savaş Sırasındaki Seçimini Yanıltıcı Şekilde Sunuyor

Savaş zamanlarında, hayatta kalma, ahlak ve kimlik gibi temel...

Orta Güçler ve Anlaşma Sanatı

Middle Powers and the Art of the Deal Anne-Marie SlaughterDonald...