Osmangazi Üniversitesi Film Gösterimi ve Beyin Fırtınası Etkinliği

Uluslararası İlişkiler Çalışmaları Derneği Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Öğrenci Temsilciliği, Uluslararası İlişkiler Bölümü ve Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü’nden katılan TUİÇ gönüllüleri ile film izleme etkinliği gerçekleştirdi. İroni dolu Soğuk Savaş karşıtı bir Stanley Kubrick filmi izlendikten sonra kurgusal absürdlük olarak algılayabileceğimiz şeyler olan filmin her noktasına hak verildi.

Konuşma genel hatlarıyla farklı bakış açılarla sürdürülsede ortak fikir “savaşların generallerin mi yoksa politikacıların mı etkisiyle yürüyen bir toplumsal olay” olduğu üzerineydi.

Soğuk savaşa farklı bir bakış açısı taşıyan filmin bizde bıraktığı etkisiyle sonuç cümlelerimiz şunlar oldu; “Aslında dünyayı yok edecek de, onu yaşatacak olan da insanlıktır. Ülkeler anlaşmazlık halinde savaş yerine öncelikle antlaşma yoluna gitmelidir çünkü savaş sonrası iki tarafta zararlı çıkacaktır. Sonucunun hiçbir şekilde fayda veremeyeceği bir şeydir savaş. Bu yüzden ne politikacının ne generallerin ne de liderlerin iradesine bırakılmalıdır. İnsanlık neslin devamı olduğundan başka devletleri insanları çeşitli silahlarla vs. yok etmek aslında kişinin kendisini yok etmesidir.”

Etkinliğin geri kalanında geleceğe dönük planlarımızı tartışmaya açtık. Bu planları bir an önce hayata geçirebilmek adına bir takvim hazırlamaya karar verdik. Planladığımız bu güzel etkinliklerde buluşmak ve sizlerle paylaşmak dileğiyle.

Sıla Ezgi ARSLAN

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi TUİÇ Temsilcisi

 

Sosyal Medyada Paylaş

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tarih:

Beğenebileceğinizi Düşündük
Yazılar

Davetlisiniz: Afet Sonrasında Yükseköğretime Erişim Hakkı İzlenmesi Raporu

📢 Davetlisiniz! 📢 Birlikte İyileşiyoruz programının bir parçası olan afet...

Suriye’de Mücadele: Türkiye ve İsrail

Bu makale, 14 Şubat 2025 tarihinde Shlomo Ben-Ami imzasıyla...

Türkiye’nin Toplumsal Haritası: TGSS 2024

Türkiye’nin Toplumsal Haritası Türkiye Genel Sosyal Saha Araştırması (TGSS), Türkiye’nin...

Almanya Yol Ayrımında

Bu makale, 14 Şubat 2025 tarihinde Ulrike Malmendier, Thilo...