Genel olarak değişim, evrensel, kaçınılmaz, geri dönülemez ve gerekli bir olgudur. Değişim her yerde ve her zaman diliminde var olan bir olgudur.
Dünyanın diğer bölgelerinde olduğu gibi Müslüman toplumlarda da iç ve dış politikaların, iktidar ilişkilerinin ve birey algılarını şekillendiren hızlı, siyasi, demografik, teknolojik ve kültürel dönüşümler yaşanmaktadır.
Orta Doğu ve Kuzey Afrika da vatandaşlar, sosyal ve siyasi reform çağrısında bulunmakta, bölgede kadınlar için yeni imkân ve fırsatlar oluşmaktadır.
Kadınların her düzeyde karar alma mekanizmalarına katılımı, İİT üyesi ülkelerin gelişmesi için olmazsa olmaz bir durumdur.
İİT Üyesi Ülkelerin, kadınların sosyal statülerinin iyileştirilmesi ve kadınlara her alanda eşit haklar sağlanması taahhütlerinin olduğuna dair hiçbir şüphe yoktur. Ancak, öyle ya da böyle mevzuat ve uygulama eksikliklerinin olduğu da doğrudur. Bu bağlamda, Konferans, aşağıdaki konulara odaklanacaktır:
- Etkili toplumsal cinsiyet eşitliğinin oluşturulmasında kullanılan araçlar ve stratejilere ilişkin deneyimlerin ve İİT üyesi ülkelerin toplumsal cinsiyet eşitliğine ilişkin çalışmalarının paylaşılması.
- Kamu politikalarında toplumsal cinsiyet eşitliğinin teşvik edilmesi ve bunların uygulanmasının sağlanması için toplumsal cinsiyete duyarlı yönetim reformlarının tartışılması.
- Karar alma mekanizmalarında erkeklerin ve kadınların daha dengeli temsilinin teşvik edilmesi için alınması gereken önlemlerin konuşulması.
- İİT üyesi ülkelerde toplumsal cinsiyet eşitliği politikalarının geliştirilmesi için gerekli uzmanlığı sağlayan Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Enstitüsünün kurulması.
Konferansın resmi web sayfası için tıklayınız…
Konferans Programı için tıklayınız…
Online Kayıt için tıklayınız…