Makedonya’da Sorunsuz Seçim için Çalışmalar Başladı

Makedonya’daki seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte seçimlerin iki taraf içinde sakin ve huzurlu güvenli geçmesi için ülkede şimdiden çalışmalara başlandı. Makedonya’daki Aralık ayında parlamentoda meydana gelen olaylardan sonra gerginleşen siyasi ortamı yumuşatmak ve mevcut yapılacak seçimlerin olaysız güvenli bir şekilde geçmesi için STK’lar Özgür ve Şiddetten Uzak Seçimler 2013 adlı projeyi uygulamaya koymuştur.

 Projenin amacı ise Muhalefet ve İktidar arasındaki anlaşmazlıkları ilk etapta çözüp daha sonra ki adım olarak parlamento seçimlerinin itibarlı ve meşru bir şekilde ve parlamentodaki bütün önemli partilerin desteğiyle gerçekleşmesi.

Makedonya’da İşsizlik Artıyor

Son yıllarda Makedonya’daki issizliğin %30’lara dayanması Makedonya hükümetini bazı önlemleri almaya itmiştir. Makedonya hükümeti işsizlikle mücadele planı çevresinde 2 bin kişiye iş imkânı açmak için 7 milyon avro teşvik vereceğini söyledi. Teşvik paketiyle yeni iş yerlerinin açılmasını teşvik etmek amaçlanmıştır.  

Makedonya’daki diğer olaylara bakacak olursak 

Makedonya’nın Pazar günü itibariyle kar’a teslim oluyor. Balkanlarda hafta sonu itibariyle soğuk hava ve kar yağışı bekleniyor.

Makedonya’da Rahibe Teresa’nın heykelinin Üsküp’e dikilmesi için çalışmalara başlanmıştır.

Hindistanlı ünlü iş adamı Roy Makedonya’da yapacağı yatırımlar için Makedonya Başbakanı Nikola Gruevski ile bir araya geldi

Makedonya Yunanistan arasındaki isim sorunu görüşmeleri devam ediyor.

( TuiçAkademi, setimes.com, yenibalkan.com,  lajmpress.com )

TUİÇ-BALKAM

Rıza Karataş

Sosyal Medyada Paylaş

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tarih:

Beğenebileceğinizi Düşündük
Yazılar

Bosna-Hersek’te Yeni Bir Kriz Mi Doğuyor?

Bosna-Hersek'te son dönemde yaşanan gelişmeler, ülkenin siyasi istikrarını ve...

Trump ve Yeni Milliyetçilik Çağı

Bu yazı ilk olarak Michael Brenes ve Van Jackson...

Davetlisiniz: Afet Sonrasında Yükseköğretime Erişim Hakkı İzlenmesi Raporu

📢 Davetlisiniz! 📢 Birlikte İyileşiyoruz programının bir parçası olan afet...

Suriye’de Mücadele: Türkiye ve İsrail

Bu makale, 14 Şubat 2025 tarihinde Shlomo Ben-Ami imzasıyla...